Oliver Stone a görögökről

Oliver Stone, Oscar-díjas, baloldali filmrendező az alábbi bejegyzést tette közzé a facebookon, ajánlva Mark Weisbrot cikkét.

Sokáig voltam távol, 6 hónapot Németországban, D.C.ben, Hawaiin, Honk Kongban, hogy megcsináljam a Snowden filmet. Nagy stúdió támogatás nélkül nehéz volt. De az Open Road, az AMC és a Regal mozilánc által birtokolt független cég kiállt, és segített. Komoly segítség jött a francia Pathétől és a németországi Universumtól, csakúgy mint más országokból.

Édesanyám ’94 áprilisában hunyt el. Az egyik utolsó dolog, amit nekem mondott az volt, hogy„Annyira akarom, hogy ez a film sikeres legyen”. Ettől keményebben dolgoztam, mint valaha.

Annak eredményeként, hogy beleásom magam ebbe a vágási folyamatba a következő néhány hónapra, csak esedékesen tudok posztolni. De legutóbb a „Grexit” járt a fejemben. Kb. 2 éve találkoztam Alexisz Tsiprasszal Horvátországban. Azon a konferencián mind tudtuk, hogy ő az az új arc, akire Görögországnak szüksége van.

Mark Weisbrot a „Németország megblöfföli Görögországot” című cikkében ennek a válságnak a mélyére hatol, amelyet oly szegényesen mutat be az Egyesült Államok vállalati médiája.

Hírdetés

Az USA célja gusztustalan – megítélve a szégyenteljes görögországi történelmünkből (Lásd Amerika elhallgatott történelme, negyedik rész, a hidegháború valódi kezdete ’47-’49). Churchill, aki felelős volt ezért a háborúért – még azt is elismerte, hogy Sztálin megtartotta neki a szavát, és nem támogatta a görög lázadókat a polgárháborúban Churchill monarchistái/fasisztái ellen. Ezt Nixon és Agnew döntő támogatása követte a csúf diktatúra támogatására ’67-’74-ben. Világos, hogy sosem volt olyan görög kormány, amelyet az emberek tisztelhetnek – egészen a mostaniig.

Azt mondom: „Viva Tsiprasz! Éljen az új Görögország!”

— és semmit ne higgyetek el, amit az amerikai médiában olvastok. Azt kívánom, bárcsak Európa elszakadhatna a birodalmi céljainktól.

Oliver Stone

Forrás: http://www.amiidonk.hu/antiimperializmus/oliver-stone-alexisz-tsipraszrol/


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »