Ölelést kért a járókelőktől az ártatlan muszlim, majd halálos fenyegetéseket küldözgetett

Ölelést kért a járókelőktől az ártatlan muszlim, majd halálos fenyegetéseket küldözgetett

Egy muszlim hitre áttért férfi, aki a brit parlament előtt tiltakozott a szíriai légicsapások ellen egy olyan poszterrel, melyen ez állt: "Muszlim vagyok… bízol bennem eléggé ahhoz, hogy megölelj?", most börtön elé néz, mert egy képviselő házának felrobbantásával fenyegetőzött.

Craig Wallace akkor használta a táblát, amikor a múlt héten "Állítsátok meg a háborút!" jelszóval tiltakozók jöttek Westminsterbe a Szíriában végrehajtandó katonai akcióról szóló szavazás ideje alatt tüntetni.

Az állt rajta: "Muszlim vagyok, terroristának bélyegeznek, bízom benned – te bízol bennem eléggé ahhoz, hogy megölelj?"

Azonban a 23 éves, az észak-londoni Willesden Greenből való férfi most lehetséges börtönbüntetés elé néz, miután a szavazást követően a világhálón megfenyegette Charlotte Leslie konzervatív képviselőt.

Wallace, aki on-line Muhammad Mujahid Islamnak hívja magát, azt írta Facebookon: "Be fogom zúzni az ablakait, azután bombát dobok a házára, miközben ő ágyba van dugva. Te koszos kib****** disznósz****** sz**!"

December 3-án, egy nappal azután, hogy a képviselők megszavazták a felhatalmazást a légicsapásokra, azt írta: "Meg fogom találni, és meg fogom mutatni neki, hogy milyen ártatlanokat gyilkolni. Te koszos disznób**** k****."

Hilary Benn árnyék-külügyminisztert szintén háborús bűnösként és terroristaként jellemezte egy nappal azután, hogy az alsóház megszavazta az Iszlám Állam szíriai bombázását.

Védőügyvédje, Abu Sayeed azt mondta, hogy Wallace az üzeneteket azután tette közzé, miután a szíriai bombázásról szóló szavazás ellen kint volt tiltakozni "két vagy három napig, és nagyon keveset aludt, és nem vette be a gyógyszerét."

Wallace-nek hosszú bűnlajstroma van erőszakos bűncselekmények miatt, beleértve kés viselését.

Hírdetés

Ráadásul akkor tért át az iszlámra, amikor majdnem ötévnyi börtönbüntetését töltötte rablási kísérletért.

Három héttel azután, hogy szabadon bocsátották, az üzeneteket az Egyesült Királyság Igazságmozgalma Facebook-oldalán, egy kommentfüzérén posztolta.

Wallace ma december 7-én a Hendoni Magisztrátusi Bíróságon bűnösnek vallotta magát fenyegető üzenetek küldésében.

Hagyományos fehér muszlim ruhát viselve és szürke garbót a vállán átvetve jelent meg, csak annyit beszélt, hogy megerősítette a nevét és címét, mielőtt belement a bűnösségi vádalkuba.

Vizsgálati fogságban maradt, és december 30-án fognak felette ítéletet mondani.

A bíróságon elhangzott, hogy az üzeneteket Leslie asszony apja látta a világhálón, és jelentette azokat a rendőrségnek.

Wallace azt állította, hogy "a haragját vezette le", és egyáltalán nem aludt, mert "két vagy három napig tiltakozott."

Mark Jabbitt kerületi bíró azt mondta: "Ami teljes mértékben világos, az az, hogy az Ön nyelvezete és kifejezései Leslie képviselő asszonyról, akit Ön nem is ismeret, szélsőséges módon túlmentek bármiféle törvényes kommenten vagy tiltakozáson. Amit Ön tett, az az, hogy személyeskedővé tette, és tényleg a legaljasabb, legsértőbb és legfenyegetőbb nyelvezettel alkalmazta, ami egy fórumon csak elképzelhető."

A bíró teljes kockázatelemzési jelentést rendelt el Wallace-szal kapcsolatban, és kifejezte aggodalmát, hogy nem volt hivatalos megfigyelés alatt a börtönből való szabadon bocsátása után.

Abu Sayeed "védekezésképpen" azt mondta, hogy Wallace-nek mentális egészségügyi problémái vannak, és antipszichotikus gyógyszerét nem vette be.

"Teljesen együttműködött a rendőrséggel, valamint kifejezte bűnbánatát és megbánását", tette hozzá. Azért írta a kommentjeit, hogy haragját levezesse.

"Wallace úr áttért muszlim, aki utolsó ítéletének letöltése közben tért át. Nagyon szenvedélyesen érez a szíriai bombázással, valamint a nemrég a parlamentben lezajlott szavazással kapcsolatban. Kint volt más tiltakozókkal, és két vagy három napig tiltakozott, és nem sokat aludt, és nem vette be a gyógyszereit."

Wallace soha nem találkozott Leslie asszonnyal, és azt hitte, hogy az oldal "zárt csoport" volt, mondta Sayeed.

"A jelenlegi légkörben az emberek féltek volna a kommentjeitől", tette hozzá.

Wallace, akinek az anyja meghalt, amikor ő még fiatal volt, és aki azt állítja, hogy az apja gyerekként rosszul bánt vele, a parlament előtt egy háborúellenes felvonuláson vett részt a Szíriáról szóló szavazás napján, és egy óriási fehér pipacsot viselve fényképezték le.

Röviddel azelőtt, hogy az üzeneteket elküldte, egy sornyi, idegenekkel készült kép számára is pózolt egy plakátot tartva, amin ez állt: "Muszlim vagyok, terroristának bélyegeznek, bízom benned, eléggé bízol bennem, hogy megölelj?"

A szavazás utáni napon Wallace egy emailt küldött egy bizonyos Benn úrnak, amit azután a Facebook-oldalán is közzétett.

Az állt benne: "Istenre remélem, hogy rémálmai lesznek, amikor meghallja, hogy gyerekeket nőt és férfiakat gyilkolt meg az ön korm.-a."

A bíróságon elhangzott, hogy Wallace 13 éves kora óta váltakozva őrizetben, majd őrizeten kívül volt, miután az anyja halála után, amikor 8 éves volt, kicsapták az iskolából.

A bíró figyelmeztette Wallace-t, hogy a bűncselekményért járó maximális büntetés hat hónap.

Számos más képviselő is panaszkodott a rendőrségnek, hogy halálos fenyegetéseket kaptak, miután az Iszlám Állam elleni, Szíriában végrehajtandó légicsapások mellett szavaztak.

Neil Coyle, Bermondsey és Old Southwark képviselője elmondta, hogy a rendőrség rendőröket állított képviselői fogadóterme elé, miután nyilvánvaló halálos fenyegetést kapott az internetes társasági felületen, míg Simon Danczuk, Rochdale munkáspárti képviselője közölte, hogy nyilvánvaló halálos fenyegetést kapott a Facebookon azután, hogy a katonai akció mellett szavazott.

Zsohárok tucatjai a párizsi terrortámadások utáni muszlimölelgetésen:

Forrás: Convert who protested outside Parliament over Syrian airstrikes with poster saying ‘I am a Muslim… do you trust me enough for a hug?’ now faces jail for threatening to bomb MP’s house
By Richard Spillett and Keiligh Baker for MailOnline
Published: 18:14 GMT, 7 December 2015 | Updated: 16:31 GMT, 8 December 2015

(Kuruc.info – munkatársunktól)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »