Olcsón megúszták a baltával támadó rasszista cigányok

Mindössze garázdaság, hogy hordában támadtak késsel és baltával, magyarölés végett. Fordított esetben 10 évek repkednének minimum.

Mint ismeretes, 2013 szeptember 21-én szombaton a valkói “Nagy rendet a kistérségekben” című rendezvény után néhány nappal feltüzelt cigányok támadtak meg egy gárdista családanyát. (Itt olvasható: http://magyarhajnal.com/baltaval-tamadt-a-ciganyhorda-egy-gardista-felesegere/)

A valkói horda egy része

A kisebbik gyermekük anyja védelme során könnyebben megsérült a kezén. A támadást követően rövid időn belül több autóval a különböző nemzeti szervezetek tagjai a helyszínre siettek és a megtámadott család védelmére keltek. Mintegy harminc fő napokig őrizte több váltásban a családot, miközben a helybéli cigány lakosság tagjai közül több esetben is megpróbáltak bejutni a megtámadott család lakóhelyére.

2014 február 14-én a Gödöllői Járásbíróság az alábbi ítéletet hozta:

2013 szeptember 23-tól szeptember 25. napjáig őrizetben, azóta előzetes letartóztatásban lévő V. József elsőrendű és ifj. V. József harmadrendű vádlott bűnös egy rendbeli, a BTK 339. sz. I. bekezdésébe ütköző és a II. bek. a.- és b. pontja szerint minősülő garázdaság bűntettében, mint társtettes, valamint egy rendbeli, a BTK 222.sz. II. bek. a. pontjába ütköző zaklatás vétségében mint társtettes. Ezért őket a bíróság halmazati büntetésül egy év három hónap szabadságvesztésre és kettő év közügyektől eltiltásra ítéli.

A 2013 szeptember 23-tól szeptember 25. napjáig őrizetben, azóta előzetes letartóztatásban lévő F. Lászó ( “Hugyi” ) másodrendű vádlott bűnös, egy rendbeli garázdaság bűntettében mint bűnsegéd, a BTK 339. sz. I. bekezdésébe ütköző és a II. bek. a. és b. pontja szerint minősülő garázdaság bűntettében mint társtettes, valamint egy rendbeli, a BTK 222.sz. II. bek. a. pontjába ütköző zaklatás vétségében mint társtettes. Ezért őt a bíróság halmazati büntetésül kilenc hónap szabadságvesztésre és egy év közügyektől eltiltásra ítéli. A bíróság mindhárom vádlott esetében -az előzetes letartóztatásban eltöltött idő beszámításával együtt- a szabadságvesztést börtönben rendeli el végrehajtani.

Hírdetés

A vádlottak a szabadságvesztés kétharmad részének letöltése után bocsáthatóak feltételes szabadságra.

A Gödöllői Járásbíróság által kiszabott ítéletet F. László másodrendű vádlott tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett. Az elsőrendű V. József és harmadrendű ifj. V. József vádlottak felmentésüket kérve fellebbeztek, esetükben másodfokon születik jogerős ítélet.

A bíróság a tényállás lényege szerint azt állapította meg, hogy 2013 szeptember 23. napján 18 óra körüli időben az ittas állapotban lévő vádlottak az eljárás során meg nem állapítható okból mentek T. Ferenc Lászlóné és családja valkói otthonához, ahol mindhárman azokat a fenyegetéseket kiabálták hogy “rohadt gárdisták meg fogtok dögleni”, “rohadt magyarok égni fogtok, meg fogtok halni”, “büdös magyarok, elvágjuk a torkotokat” stb.

Eközben kijött a házból T. Ferenc Lászlóné fia, akit a rendőrség felhívása után rövid idővel követett édesanyja is. Rögzítette a tényállás azt is, hogy a vádlottak úgy mentek a sértettek házához, az első rendű vádlott magával vitt egy kést, még a harmadrendű vádlott egy fokost. A tényállásban a bíróság azt állapította meg, hogy a sértett házához először F. László másodrendű vádlott érkezett meg, aki bekiabált a házba. Rögtön őt követte az első és harmadrendű vádlott is, akik a sértett házának az oldalsó kerítéséhez mentek, a kerítés egy részét mind a ketten lenyomták. E közben mindhárman szidalmazták a lakóházból kijövő két sértettet, az első rendű vádlott V. József a kerítésen áthajolva a magával vitt késsel több esetben kaszáló mozdulatot tett, valamint ifj. V. József harmadrendű vádlott a fokossal többször T. Ferenc Lászlóné felé ütött. Az ésesanyja elé lépő fia a fokost megragadta és a fokos megvágta kezét.

A bíróság a tényállás részévé tette azt is, hogy az első és harmadrendű vádlott a kerítést lenyomva azon több esetben átnyúlt, eközben a másod rendű vádlott tőlük mintegy két-három méterre állt és ő is szidalmazta, illetőleg fenyegette az előzőekben elmondott kifejezésekkel a sértetteket. Egyebekben a tényállás részét képezi -ami a vádiratban is szerepel-, hogy az utcán több cigány származású nő, illetve gyermek is volt, akik szintén kiabáltak és szidalmazták a sértetteket. A támadás során a sértettek értesítették a történtekről a rendőrséget, ennek hatására a támadók elhagyták a helyszínt. Távozás közben a vádlottak a fokost és a kést ismeretlen helyen elrejtették, melyek az eljárás során nem kerültek elő.

Az ítélethirdetést követően a bíróság mindhárom vádlott esetében az előzetes letartóztatást megszüntette, így azok szabadon távozhattak a bírósági épületből.

MNG nyomán


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »