Olaszországot nem érdeklik Brüsszel követelései

Olaszországot nem érdeklik Brüsszel követelései

Giovanni Tria olasz pénzügyminiszter röiddel az Európai Bizottság által megszabott határidő előtt bejelentette, hogy az olasz kormány nem változtat a költségvetési javaslatán, amit néhány hete a Bizottság azért dobott vissza, mert  jelentősen növelte a költségvetési hiány tervezett nagyságát.

A miniszter elmondta, hogy Olaszország konstruktív vitát akar, de a „költségvetés alapvető pilléreit és struktúráját nem fogjuk megváltoztatni“.

Az olasz kormány hajthatatlansága miatt sokan fogják a fejüket Brüsszelben és a pénzpiacok is aggódnak az eurozóna miatt. Görögország után Olaszország eladósodottsági mutatói a legrosszabbak, és sokan jobban örülnének, ha Róma kvöetné a szigorú költségvetési szabályokat és összébb húzná a narágszíjat.

Hírdetés

Az érem másik oldala, hogy a kétszámjegyű munkanélküliséggel küszködő olasz gazdaságon jelenleg legnagyobb valószínűséggel csak a lazább pénzügyi politika segíthet, de a legjobb volna, ha leértékelődne az euró. Az olasz kormánypártok közül nem egyszer elhangzott már, hogy az olasz gazdaság problémái már rég megoldóttak volna, ha nem eurót használnának.

Hnonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Hnonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »