Olaszországi agyhalottak, betolakodó négerek tüntettek Salvini ellen – akkor is: Elsők az olaszok!

Bevándorlók és olasz civilszervezetek is részt vettek a szombat délután Milánóban tartott, rasszizmus- és diszkrimináció-ellenes tüntetésen, amelyen több mint kétszázezres tömeg vonult fel. Az elsők az emberek! jelszóval meghirdetett demonstráció az Elsők az olaszok! politikai jelszóra kívánt válaszolni, amellyel Matteo Salvini belügyminiszter, a Liga kormánypárt vezetője címkézte fel az illegális migráció leállítását célzó kampányát.

A Milánó belvárosán végigvonuló tömegben Olaszországban élő bevándorlók, civilszervezetek, baloldali politikusok, szakszervezetek, valamint az olasz kulturális és közélet ismert személyiségei is ott voltak.

Hírdetés

A transzparensek békés együttélést sürgettek olaszok és migránsok között, az országban – a tüntetők szerint – egyre erősebbé váló migránsellenesség megfékezésével. A farsangi felvonulásra emlékeztető színes menetben karneváli kocsik is gurultak, az egyik a Földközi-tengeren menedékkérőkkel teli hajók formáját idézte.

Giuseppe Sala balközép milánói főpolgármester vízválasztónak nevezte a megmozdulást. Hangsúlyozta, hogy “Milánó városa válhat annak a másik Olaszországnak a vezető erejévé, amely nem kíván a kormány keltette félelemben élni”.

Milánóban utoljára 2017 májusában rendeztek hasonló megmozdulást, akkor mintegy 100 ezer résztvevővel.

A szervezők most 250 ezerre becsülték a felvonulók számát. A résztvevők teljesen megtöltötték a milánói dóm előtti teret, ahol az nigériai nigger “lemezlovas”, Simon Samaki Osagie koncertjével zárult a demonstráció.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »