Olaszország-Magyarország – percről percre

Olaszország-Magyarország – percről percre

Anglia 1-0-s legyőzése után ezúttal a másik Eb-döntős (győztes) Olaszország a magyar labdarúgó-válogatott ellenfele a Nemzetek Ligájában. A kispadokról a két egykori sampdoriás csapattárs dirigál Cesenában.

Lendületben lévő magyar válogatott utazott az elmúlt öt mérkőzése óta nyeretlen Olaszország vendégeként a kedd esti Nemzetek Ligája-találkozóra, a vendég magyarok egy Anglia elleni 1-0-s győzelemmel, az olaszok egy németek elleni döntetlennel hangoltak három napja.

A kezdőcsapatok (magyar oldalon csak kapusposzton van frissítés)

Olaszország
Donnarumma – Calabria, Mancini, Bastoni, Spinazzola – Pellegrini, Cristante, Barella – Politano, Gnonto, Raspadori.

Hírdetés

Magyarország
Dibusz Dénes – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Nego Loic, Nagy Ádám, Schäfer András, Nagy Zsolt – Sallai Roland, Szoboszlai Dominik – Szalai Ádám.

A mérkőzés előtt a magyar tábor – beszámolók szerint mintegy másfél ezer fő – szurkolói rigmusokkal és különböző életkorú dalokkal (pl.: Az éjjel soha nem érhet véget…) vonultak a Cesena idősödő stadionjához mintegy másfél órán át, hogy elfoglalják a helyüket. A szurkolók még a helyi rendőrökkel is tisztelettudóan kezet fogtak, jelezve, a magyar nemzeti tizenegyet buzdítani érkeztek az észak-olasz városba.

Az egyik ismert szurkolói csoport pedig ezzel a képpel üzent az „olasz népnek”: „a mi mamáink jobban főznek”.

Cikkünk folyamatosan frissül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »