Olasz lapok: Európa elárasztását segítik a Soros-lelkű sáskahalász "civilek"

Olasz lapok: Európa elárasztását segítik a Soros-lelkű sáskahalász "civilek"

Az Európába induló bevándorlók megmentésén fáradozó, nem kormányzati szervezetek (NGO) némelyike az embercsempészeknek kedvez és az Olaszországba tartó bevándorlást ösztönzi azzal, hogy a migránsokat a líbiai partoknál veszi hajóinak fedélzetére – írta az olasz sajtó.

A Földközi-tengeren emberéleteket mentő MOAS nem kormányzati szervezet pénteken az interneten közölt dokumentumfilmmel válaszolt a vádakra. A La Repubblica.it hírportálon pénteken közölt, Emberhalászok (fishersofmen.com) című, több mint egyórás dokumentumfilm a máltai székhelyű MOAS munkáját mutatja be.

Hírdetés

A lapnak nyilatkozó Carmelo Zuccaro szicíliai ügyész szerint a humanitárius szervezetek nem segítenek sem az emberéletek megmentésében, sem az embercsempészekkel szemben. Amióta tavaly szeptembertől már 13 NGO-mentőhajó dolgozik a Földközi-tengernek ezen a szakaszán, emelkedett a tengerbe veszett vagy a csónakokon agyonnyomott emberek száma. Zuccaro hozzátette, hogy miközben az olasz parti őrség irányította mentési akciókban a csoportokat kísérő embercsempészeket is megpróbálják azonosítani, ez az NGO-hajókon nem történik meg. A Frontex, az Európai Unió közös határ- és parti őrsége szerint az embercsempészek már víz, élelem és mentőmellény nélkül teszik tengerre a zsúfolt gumicsónakokat, arra számítva, hogy az NGO-mentőhajók úgyis gyorsan megtalálják őket.

Korábban az Orvosok Határok Nélkül (MsF) szervezet olaszországi szóvivője elutasította a vádakat, hangsúlyozva, hogy finanszírozásuk átlátható, készek az ügyészség felvetéseire válaszolni, és az olasz parti őrség irányításával végzik mentési munkájukat. Az MsF bejelentette, hogy hétfőn Rómában sajtótájékoztatót tart a témában.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Az olasz hatóságok arra kíváncsiak, honnan van pénzük a megszállókat tízezerszámra kihalászó "humanitáriusoknak"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »