Olasz lap: Orbán Viktor Magyarországra vinné az Olasz Szuperkupa-döntőt

Olasz lap: Orbán Viktor Magyarországra vinné az Olasz Szuperkupa-döntőt

Orbán Viktor miniszter felajánlotta, hogy Magyarországon megrendezi az Olasz Szuperkupa következő mérkőzését – írta a La Repubblicára hivatkozva a Football Italia. A források szerint ezért körülbelül 8 millió eurót ajánlana.

A portál részletezi, hogy az olasz futball vezetői közül néhányan politikai okok miatt ellenzik az ötletet, köztük a Lega Serie A elnöke, Lorenzo Casini. (Csak érdekességképpen: 2009 és 2016 között, két kivétellel, Kínában és Katarban, 2018-ban és 2019-ben Szaúd-Arábiában játszottak a kupáért.)

Hírdetés

A Football-Italia a mérkőzés megrendezésével kapcsolatban helyszínként a Pancho Arénát emlegeti, de ez nyilvánvalóan tévedés.

A rendezésre az olasz liga kapott már ajánlatot Szaúd-Arábiából és az Emírségekből is, ezek anyagilag kedvezőbbek, mint a magyarországi ajánlat. Utóbbi egyetlen mérkőzésre, egy döntőre szólna. A szaúdiak ellenben egy négyesdöntőhöz – a mostani Spanyol Szuperkupához – hasonló minitornára tettek javaslatot. Sajtóhírek szerint a két érintett klub, az Internazionale és az AC Milan szívesebben jönne Magyarországra, a földrajzi közelség miatt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »