Olasz hazafiak jóvoltából hamarosan újra látható lesz a "Mussolini-erdő"

Olasz hazafiak jóvoltából hamarosan újra látható lesz a "Mussolini-erdő"

1939-ben mintegy 20 ezer fenyőfát ültettek a Monte Giano oldalára olyan alakzatban, hogy távolról nézve a Dux, vagyis Mussolini Duce (vezér) titulusának latin megfelelőjét adják ki. A felirat odaveszett egy tavaly augusztusi erdőtűzben, a Casa Pound nevű hazafias párt 200 tagja azonban vasárnap ezer facsemetét ültetett el a területen, hogy újraalkossa a feliratot.

A szervezet szóvivője szerint a facsemeték még csak 40 centiméteresek, ezért "időbe fog telni", mire a Dux felirat újra láthatóvá válik. Tiszta időben a hegytől nagyjából 100 kilométerre lévő Rómából is látni lehetett a feliratot, mielőtt odaveszett volna.

Hírdetés

A fasizmus ideológiájának védelme vagy fasiszta párt újraszervezése illegális Olaszországban, ám a Dux feliratot a nemzeti örökség részeként tartják számon.

Várhatóan a Casa Pound is indít jelölteket a március 4-i általános választásokon Olaszországban, noha a párt jóval a parlamentbe jutáshoz szükséges 3 százalék alatt teljesít a felméréséken.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcasapounditalia%2Fvideos%2F10155465730992842%2F&width=480&show_text=false&height=271&appId

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »