Olaf Scholz ismét indulni fog a kancellári posztért

Olaf Scholz ismét indulni fog a kancellári posztért

Olaf Scholz (SPD) német kancellár azt tervezi, hogy ismét indul a német kormányfői posztért. Ezt szerdai sajtótájékoztatóján erősítette meg. Szándékát röviddel azután erősítette meg, hogy a német kormány bejelentette a következő Bundestag-választás időpontját, amelyre 2025. szeptember 28-án kerül sor.

„Az SPD egy nagyon zárt párt. Mindannyiunk eltökélt szándéka, hogy együtt induljunk el a következő Bundestag-választási kampányban és megnyerjük azt. Emellett ismét indulni fogok a kancellári posztért is”– mondta Scholz.

A hagyományos nyári sajtótájékoztatóján Scholz ismét kifejezte meggyőződését, hogy Kamala Harris demokrata elnökjelölt megnyerheti a novemberi amerikai elnökválasztást. Ugyanakkor, mint hangsúlyozta, „az amerikai választók döntenek”.

Hírdetés

A szövetségi kancellár egyúttal megerősítette Németország elkötelezettségét a transzatlanti együttműködés mellett, és kiemelte, hogy országa az Észak-atlanti Szövetség (NATO) kritériumainak megfelelően rendszeresen és folyamatosan bruttó hazai termékének két százalékát fordítja védelemre.

A DPA szerint egyúttal megvédte a nagy hatótávolságú amerikai fegyverek német területre tervezett telepítését. Szerinte ennek a döntésnek az elrettentés a célja, hogy ne támadják meg Németországot, és ne legyen háború – magyarázta.

Ezzel összefüggésben Scholz rámutatott, hogy Oroszország az elmúlt évtizedekben tömegesen nem tartotta be a fegyverzet-ellenőrzési megállapodásokat. Szerinte fontos, hogy a biztonságot a szükséges elrettentés révén is garantálják – összegzi a DPA.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »