Októberben a gáz havi ára meghaladhatja a 30 hrivnyát

Októberben a gáz havi ára meghaladhatja a 30 hrivnyát

Az ukrán gázszolgáltató vállalatok bejelentették a havi gáz árát a lakosság számára. Az árak októberben meredeken emelkednek, de az éves díjcsomagok nem változnak, és továbbra is sokkal jövedelmezőbbek maradnak.

A vállalatok által októberben kínált havi árak néhol meghaladják a köbméterenkénti 30 hrivnyát 

– írja az RBC Ukrajna a vállalatok honlapjain található adatokra hivatkozva.

Többek között a Kievgazenergy vállalat köbméterenként 30,50 hrivnyáért értékesíti a gázt. Szeptemberben ennek a vállalatnak a tarifája 19,80 hrivnya, augusztusban pedig 15,76 hrivnya volt.

Más szállítóknak is magas áraik vannak: a TAS Energija sztrani 30,06 hrivnyáért kínál gázt (szeptemberben 20,96 hrivnya).

Hírdetés

Egyes vállalatok sokkal olcsóbban kínálják a gázt. A tarifa a YASNO vállalatnál Kijevben, Dnyipróban és Donyeck régióban köbméterenként 12 hrivnya. A Poltavagaz Zbut 19,80 hrivnya szintű tarifát kínál. A Galnaftogaz fenntartotta októberi havi tarifáját 7,99 hrivnya/köbméter áron.

A legtöbb beszállító azonban elengedte a havi díjakat, és csak az éves ajánlatot hagyta meg.

Ez különösen vonatkozik a Tvij Gazzbut márkanév alatt álló vállalatokra, amelyek a piac jelentős részét teszik ki. Az ukrán Naftohaz sem kínál havi tarifát.

Eközben az éves fix alapárak a korábbiakhoz hasonlóan köbméterenként 7,80 és 13,50 hrivnya között ingadoznak.

A legtöbb vállalat éves árakat köbméterenként 9 hrivnyáig határozta meg. Több vállalat 8 hrivnya alatti éves tarifát kínál, többek között a Naftohaz Ukrajna társaság, ahol köbméterenként 7,96 hrivnya a gáz ára.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »