Októberben 4601-en hunytak el, nőtt a koronavírusos halálesetek száma

Októberben 4601-en hunytak el, nőtt a koronavírusos halálesetek száma

Októberben 4601 fő hunyt el Szlovákiában, ami a negyedik legalacsonyabb szám az utolsó 12 hónap viszonylatában. A statisztikák szerint nőtt a koronavírusos elhalálozások száma, közel 150-en vesztették életüket az elmúlt hónapban a covid miatt.

Az összes elhalálozott száma még így is 4,7 százalékkal magasabb mint a 2015-2019-es évek átlaga az adott hónapban, tehát még a koronavírus előtti időszakot alapul véve. A teljes túlhalálozás 5 százalékon volt. A Kassa megyei adatok voltak a legrosszabbak, ahol 13 százalékkal több az elhunytak száma, mint a 2015-2019-es átlag.

A statisztikákból az is kiderül, hogy szeptemberhez viszonyítva négy megyében – Besztercebánya, Nagyszombat, Kassa és Eperjes, nőtt a túlhalálozások száma. Ezzel szemben Trencsén, Pozsony és Zsolna megyében kevesebben, Nyitra megyében pedig ugyanannyian haltak meg.

Hírdetés

Koronavírus következtében 145 elhalálozást tartanak számon országszerte októberben. Hónapközi viszonylatban több mint kétharmados növekedést rögzítettek a covid miatti elhalálozások terén.

Októberben a leggyakoribb elhalálozási ok a vérkeringési zavarok okozta megbetegedés volt (47 százalék), a második helyen pedig a daganatos megbetegedések állnak (23 százalék). Ez a két megbetegedés egyébként már hosszú ideje a leggyakoribb halálozási okok közé tartozik.

A statisztikák szerint 2020 márciusától 2022 október végéig több mint 21500-an hunytak el bizonyítottan a koronavírusfertőzés következtében.

teraz.sk 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »