Oktatási miniszter: leghamarabb február 8-án térhetnek vissza a diákok az iskolapadokba

Oktatási miniszter: leghamarabb február 8-án térhetnek vissza a diákok az iskolapadokba

Nem tartja megvalósíthatónak Sorin Câmpeanu oktatási miniszter azt, hogy a diákok már január 11-én visszatérjenek az iskolapadokba, ahogyan azt egy több hónappal ezelőtt kidolgozott forgatókönyv előrevetítette.
„A január 11-ei időpont túl korainak tűnik. Ez egy olyan menetrendben szerepel, amelyet több hónappal ezelőtt dolgoztak ki. Szeretnénk, ha a járványhelyzet lehetővé tenné. Az iskolák megnyitásáról szóló döntés meghozatalakor azt is megnézzük, hogyan járnak más országok, amelyek hasonló helyzetben vannak” – nyilatkozta a Pro Tv-nek a tanügyi tárca vezetője. 

Meglátása szerint a legkorábbi időpont február 8-a, amikor újrakezdődhet a jelenléti oktatás. És ez is csak abban az esetben, ha a karácsonyi és szilveszteri időszakot követően nem ugrik meg nagyon a koronavírussal fertőzöttek száma.

Azt viszont még nem lehet megmondani, hogy minden diák számára egyszerre ér-e véget az online oktatás, vagy szakaszokban valósul meg a nyitás.

A miniszter a televíziós nyilatkozatban fontosnak nevezte, hogy a 8. és 12. osztályos diákok visszatérjenek az iskolapadokba, mint ahogy szerinte ez létfontosságú azoknak a vidéki tanulóknak is, akik nem tudtak részt venni az online órákon, és az első félév végén tanáraik nem tudják lezárni őket, mivel nem kaptak osztályzatot. Sorin Câmpeanu szerint január 11-én lesz pontos képük arról, hogy hány diák van ilyen helyzetben.

Arról pedig, hogy mikor nyithatnak az iskolák, várhatóan január közepén születik döntés – mondta az oktatási tárca vezetője.

Mint ismeretes, január 11-én ér véget a jelenleg tartó téli vakáció. Az első félévnek január 30-án lesz vége, majd egyhetes félévközi szünet következik február 8-áig.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »