Ökohorror az Örs vezér terénél – Már egész Budapesten hallatszik a Terebesi erdő sikolya

Ökohorror az Örs vezér terénél – Már egész Budapesten hallatszik a Terebesi erdő sikolya

A civilek által szerkesztett hulladekvadasz.hu elnevezésű oldal, melyen illegális hulladéklerakókat jelenthet be az egyszerű nagyvárosi polgár a közelmúltban az egyik legnagyobb trófeáját mutatta be a tisztelt közönségnek.

A helyszín Kőbányán van, az Örs Vezér tér és az Élessarok között. Az elátkozott erdőt a Fehér út, a Gyógyszergyári út, az EGIS és a vasút határolja. A közelben rengetegen laknak, de

Hírdetés

a többség nem friss levegőt szívni, sétálni, piknikezni kerékpározni, uram bocsánat romantikázni érkezik ide, hanem kibassza az autójából a sittet, a lomot.

A réteken hűtőszekrények és tévék százai nyíltak ki, de mielőtt a lelkes virággyűjtők elindulnának, egy szomorú közszolgálati hírt is hozzá kell tenni: a fémalkatrészeket folyamatosan kiszerelik. Érthetetlen a nagy mennyiségű szelektíven gyűjthető hulladék is (Pet palack, üveg). Ráadásul a Fehér köz 2-ben egy FKF Hulladékgyűjtő sziget található, ahol hétköznap munkaidőben egy több fajta hulladék ingyen is elhelyezhető. A patkányok számára azonban ez a hely maga a mennyország.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »