Ők tudják, mi a szerelem – A készülő új magyar tévéfilm kulisszáiba enged betekintést az M5 stábja

Ők tudják, mi a szerelem – A készülő új magyar tévéfilm kulisszáiba enged betekintést az M5 stábja

Tévéfilmet forgatnak Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című színművéből. A Nemzeti Színházban hatalmas sikerrel játszott darab tévéfilm-adaptációja a Nemzeti Filmintézet és az MTVA koprodukciójában jön létre. Az M5 kulturális csatorna exkluzív összeállítást mutatott be a forgatásról a Librettó című műsorában.

Elkezdődtek a Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című színművének azonos című tévéfilm változatának forgatási munkálatai. A közmédia kulturális csatornája elsőként jelentkezett a kulisszák mögül a kilencnapos forgatás helyszínének otthont adó ráckeresztúri Pázmándy-Brauch kastélyból, ahol több mint 70 fős stáb viszi filmre az évtizedek óta sikeres színművet. A darabot 1959-es bemutatójakor Tolnay Klári és Sinkovits Imre párosa szerettette meg a közönséggel, a készülő produkcióban saját korunk színészóriásai – a Nemzeti Színház aktuális szereposztása szerint –, Udvaros Dorottya és Blaskó Péter formálják meg a főszereplőket. Mellettük Tóth Auguszta, Tóth László, Ács Eszter, Csapó Judit és Szabó Sebestyén László lesz látható a tévéfilmben.

– hangsúlyozta az M5 kulturális csatorna exkluzív összeállításában a rendező, Rátóti Zoltán.

Hírdetés

Az Ők tudják, mi a szerelem producere, Lajos Tamás előremutató kezdeményezésnek nevezte, hogy az MTVA beállt a tévéfilm finanszírozási körébe, ezáltal a lehetőségeik és a költségvetésük megduplázódhatott. Az alkotás fontos mérföldkő a magyar tévéfilmkészítés történetében, hiszen első alkalommal jön létre az NFI és MTVA koprodukciójában televíziós produkció. A televíziós feldolgozás operatőre a számos díjjal elismert, több közönség- és fesztivál-sikerfilm alkotója, Nagy András, a forgatókönyvírója egy ifjú tehetség, Tréfás Luca.

A tévéfilm 1864-ben, a franciaországi Lyonban játszódik. Hector Berlioz romantikus zeneszerző szerelmi történetén keresztül arra világít rá, hogy vannak, akik még életük alkonyán sem mondanak le vágyaikról. A főszereplő egy utolsó romantikus lépésre készül: megszöktetné gyerekkori szerelmét, a már nagymamakorú, tisztes kispolgári életet élő Estellát. A cselekmény időtlen kérdést vet fel: létezik-e örök szerelem, és ha igen, érdemes-e mindent kockára tenni érte.

A közönség leghamarabb nyáron, a Magyar Mozgókép Fesztiválon láthatja először az alkotást, ezt követően a közmédia tévépremierben mutatja be a nézőknek.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »