Ők a világ legfiatalabb milliárdosai, akik a náciknak köszönhetik a vagyonukat

A 19 éves ikerpár a világ legfiatalabb milliárdosának számít, a vagyonuk 4 milliárd dollár. Viktoria-Katharina Flick és egy perccel fiatalabb ikertestvére, Karl-Friedrich Flick 19 évesen a világ legfiatalabb milliárdosainak számítanak fejenként közel 2 milliárd dollárnyi vagyonukkal. A Flick-család a vagyont a náci uralom alatt rabszolgák dolgoztatásával szerezhette.

Az ikrek nagyapját tartották a náci Németország leggazdagabb emberének, aki a vádak szerint rabszolgamunkával gyártott fegyvereket a náciknak. Egy 2008-ban kiadott, a náci birodalom üzleteivel foglalkozó tanulmány szerint Flick gyáraiban 40 ezer munkás halhatott meg akkoriban.

Bűneiért a nürnbergi hadbíróságon börtönbüntetésre ítélték, de három év után, 1950-ben szabadon engedték, miután egy magas rangú amerikai tisztségviselő Németországban enyhítette több német iparmágnás büntetését is. Sőt, miután kiengedték az USA és Nagy-Britannia visszaadta Flicknek a korábban elkobzott pénzét és üzleteit- írja a Bloomberg.

Hírdetés

Később Friedrich Karl Flick vette át a cégek irányítását apja 1972-es halálát követően. Az ifjabb Flick az 1990-es évek közepén költözött Ausztriába, harmadik feleségének, Ingridnek szülőhazájába, aki 32 évvel volt fiatalabb nála. Legkisebb gyermekei, Viktoria-Katharina és Karl-Friedrich születésekor volt 72 éves, végül 2006-ban, 79 évesen hunyt el.

Flick mind a négy gyermekére – két idősebb lányára és az ikrekre – fejenként 1-1 milliárd dollárnyi vagyont hagyott.

Az ikrek vagyona a Bloomberg Billionaires Index adatai szerint mára közel 2 milliárd dollárra rúg fejenként, ezzel pedig ők a legfiatalabb milliárdosok a világon.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »