Óh Egek! – Dobrev elítéli a civilek elleni rendőri erőszakot

Óh Egek! – Dobrev elítéli a civilek elleni rendőri erőszakot

Dobrev Klára mélyen elítéli a brutális belorusz rendőri erőszakot, elfelejtve, hogy férje miniszterelnöksége idején Magyarországon is hasonló esetek történtek.

Dobrev Klára emlékezetkiesésben szenved, de az is lehet, hogy 2006 őszén valahol a Föld túlsó felén volt, és még csak nem is hallott arról, mi történt akkoriban Budapesten. Dobrev szerdán közzétett Facebook-posztjában mélyen elítéli a belorusz elnököt és a rendőröket, akik ártatlan, békés polgárokat, demonstrálókat bántalmaztak gumibotokkal, lőttek szembe gumilövedékekkel. Csakhogy ugyanez történt 14 évvel ezelőtt Budapesten, amikor Gyurcsány Ferenc adott erre parancsot a rendőrségnek.

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője azt írta, csak a moziban látott olyat, amikor egy terrorista ráveszi az áldozatát arra, hogy videóüzenetben nyugtassa meg a közvéleményt.

Hírdetés

Dobrev felidézte a történteket: alig ezer kilométerre van tőlünk a véres valóság, ahol a túszszedő maga Lukasenka államfő, a túsz pedig Szvetlana Cihanouszkaja, akinek bebörtönzött férje egy tisztességes választáson legyőzte volna Lukasenkát. Dobrev Klára politikusként és anyaként is sajnálkozik, hogy Európában ilyen gaztett megtörténhet. Szerinte a fehérorosz elnök első választási győzelme óta minden egyes választáson újabb és újabb trükköt, csalást követett el, hogy így biztosítsa győzelmeit. Az elnyomás egyre durvult, és mára vér folyik Fehéroroszország számos városának utcáin. Hozzáteszi, ez a diktatúra természete, a torz elnyomás eszköze.

Ezzel ki is állította férje bizonyítványát, aki ugyanezekkel a módszerekkel kapaszkodott a hatalomba: hazugságokkal szerezte meg a hatalmat, és amikor az erről szóló vallomása nyilvánosságra került, ő is erőszakhoz folyamodott.

Dobrev elítéli a civilek elleni rendőri erőszakot


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »