Oguntoye jól érzi magát Dunaújvárosban

Oguntoye jól érzi magát Dunaújvárosban

Ismét több magyar játékos kapott meghívót a szlovák női kézilabda-válogatottba, amelyre a Montenegró elleni felkészülési meccsek és a Lettország elleni vb-selejtezős párharc vár a következő két hétben.

A válogatott első, hétfő esti edzésére a szokásos eloszlásban érkeztek meg a játékosok: a fiatalabbak – köztük a mosonmagyaróvári Lancz Barbora, a szombathelyi Győri Viktória és az utolsó pillanatban behívott dunaszerdahelyi Pénzes Mónika – cipelték be a buszból a csarnokba a több karton üdítőt, a bólyákat stb., míg a rutinosabb kézilabdázók „komolyabb dolgokkal foglalkozhattak. „Foglalj valami jó helyet, egy sarkit” – kiáltotta oda korábbi csapattársának, Bízik Rékának (HC DAC) Oguntoye Viktória, akit épp nyári klubváltásáról kérdeztünk.

Jó érzéssel tértem vissza Dunaújvárosba, jól érzem magam, jó a csapat, és egyre inkább érezzük az edző, Rapatyi Tamás stílusát, jó irányba haladunk – mondta az Új Szónak a párkányi származású kapus, aki a horvát Gabrijela Bartuloviccsal felváltva őrzi a Kohász kapuját. – Nincs nálunk kezdő- vagy egyes számú kapus, gyakran váltakozunk.

Hírdetés

A DKKA-nál – a kézilabda-akadémia megjelölésnek megfelelően – sok a fiatal játékos, akiket néhány rutinosabb kézilabdázó egészít ki. „Hallgatnak ránk a többiek, de nem osztódunk »nagyobbakra és kisebbekre«, a csapat van. Az a fontos, hogy mindenki álljon be a sorba, mindenki ugyanúgy akarja a győzelmeket – szögezte le Oguntoye, aki szerint elégedettek a jelenlegi 5. hellyel az NB I-ben. – Nemrég beleszaladtunk Mosonmagyaróváron egy nagy vereségbe (31:44), de a Budaörs ellen sikerült javítanunk (26:22).

Persze a válogatott gyülekezőjén a nemzeti csapatra váró találkozók is szóba kerültek. „Sok edzésünk lesz, és sokat leszünk együtt. A montenegrói két edzőmeccs is jól fogja szolgálni a felkészülést a vb-selejtezőkre. Nem ismerem a lett kézilabdát, nem tudom, milyen erőt képviselnek, de bízom benne, hogy sikerül továbbjutnunk.

Utóbbi mondatokat a médiának nyilatkozó többi játékostól is viszonthallottuk. Jorge Duenas szövetségi kapitány pedig többször is hangsúlyozta, minden csapatnak meg kell adni a tiszteletet és nagy hiba lenne, ha lebecsülnék Lettországot.

A vb-selejtezők első fázisának szlovákiai mérkőzésére jövő szerdán, november 2-án kerül sor Vágsellyén (19.00), a visszavágót 6-án rendezik Valmierában.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »