Óévbúcsúztató élőben a Szigligeti Színházban: klasszikus kabaréval várja közönségét a kapuit újra megnyitó nagyváradi teátrum

Óévbúcsúztató élőben a Szigligeti Színházban: klasszikus kabaréval várja közönségét a kapuit újra megnyitó nagyváradi teátrum

Klasszikus kabaréjeleneteket sorakoztat fel a nagyváradi Szigligeti Színház óévbúcsúztató előadása, amely élőben, a színházteremben várja a közönséget, mivel a városban csökkent a fertőzöttségi ráta. A produkciót öt alkalommal játsszák a napokban a járvány­ügyi óvintézkedések betartásával.
Újranyithatja kapuit a nagyváradi Szigligeti Színház, mivel a városban 3 ezrelék alá esett a fertőzöttségi ráta. Tegnaptól megnyitottak a kávézók, éttermek belső terei, a játéktermek is. Amint a teátrum közölte, a közönséggel való találkozást fergeteges óévbúcsúztató előadás-sorozattal ünnepli a teátrum. December 30. és január 2. között öt alkalommal láthatja a közönség a Kabaré 12 című, új bemutatót.

Az előadásban klasszikus kabaréjelenetek, például Karinthy írásain alapuló jelenetek, operettrészletek, slágerek is felcsendülnek, színházi anekdoták is elhangzanak.

Érdekesség, hogy a társulat két idős művésze, Hajdu Géza és Dobos Imre régi színházi szilveszterekre emlékezik a kabaré keretében. A csókos asszony című operett részlete is felcsendül a produkcióban.

Nagyváradon még az 1900-as évek elején jött létre a kabaré, mely a századelőn élte virágkorát. „A Szigligeti Színház mellett két kabarészínház is működött Váradon, mindkettő a Fekete Sas Palotában. A Bonbonnière kabaré volt a régebbi, a mai bábszínház helyén működött, a nemrég bezárt mozi helyén pedig Kabos Gyulának, a híres filmszínésznek, komikusnak a tulajdonában volt egy másik kabaré, ami nagyon jól ment” – mondta el az előadás kapcsán az M5 csatorna műsorában Hajdu Géza, a társulat rangidős színművésze.

Hírdetés

A kabaréval az idén 120 éves Szigligeti Színház épülete előtt is tisztelegnek.

A kifejezetten szilveszterre készült, csaknem kétórás műsor rendezője Novák Eszter. Célja az volt, hogy a járványügyi szabályozásoknak megfelelő előadást hozzanak létre a társulat művészeivel, amely a régi idők nagyváradi szilvesztereit idézi fel, és ugyanakkor önfeledt szórakozást ígér.

– mondta Novák Eszter rendező.

A Kabaré 120 című előadást ma 19 órától főpróbaként, holnap 16.30-kor előbemutatóként, majd 20 órától bemutatóként láthatja a közönség. Január 2-án 16.30-tól és 20 órától ünnepi előadásként tűzte műsorára a társulat. A Szigligeti Színház szervezői felhívják a nézők figyelmét, hogy az előadások között fertőtlenítik a színház közönségforgalmi tereit. Ezért kérik a 20 órai kezdettel műsorra tűzött előadások résztvevőit, hogy 19.45-re érkezzenek. „Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a december 31-ei előadásokon hagyományos pezsgős köszöntőnkre is sor kerül – a járványügyi szabályozások maximális betartásával. Tekintettel az előadás hosszára, ajánljuk, hogy délutáni előadásainkon azok a személyek vegyenek részt, akik távol laknak, és biztosan haza szeretnének érni a kijárási tilalom kezdetéig. Az előadásban szereplő színészeket tesztelték, ezért maszk nélkül játszhatnak” – olvasható a társulat közleményében.

Mindazok, akik otthonuk kényelméből szeretnék megtekinteni az előadást, a Szigligeti Színház jegypénztárában válthatnak jegyet az online vetítésre, és regisztrálhatnak a 24 óráig elérhető videó megtekintéséhez.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »