Ódor kimondta: támogatná az uniós vétójog eltörlését

Ódor kimondta: támogatná az uniós vétójog eltörlését

Ódor Lajos volt (megbízott) kormányfő a progresszív Denník N-nek adott interjújában elismerte, hogy teljesen természetesnek tartja, hogy ideje átgondolni a vétójog eltörlésének lehetőségét, és csak a legfontosabb kérdésekben meghagyni azt. Az interjúban elhangzottakból egyértelmű volt, hogy támogatná azt a liberális mainstream által támogatott javaslatot, hogy minimum a külpolitikai kérdésekben töröljék el tagállami vétó alkalmazását. Ódor Lajos szerdán jelentette be, hogy a PS listavezetője lesz a júniusi EP-választáson.

mondta Ódor arra a kérdésre, hogy támogatná-e azokat a tervezett reformokat, amelyek a vétójog eltörlését is tartalmazzák.

A riporter megjegyzésére, hogy Robert Fico (Smer) kormányfő erre azt mondaná, hogy el akarja venni Szlovákia lehetőségét az közös döntésekbe való beleszólásba, és a tagállamok többségének diktátuma alakulna ki, a következőképp reagált:

Hírdetés

„Nézzük meg, hogyan döntünk a családon belül vagy az iskolában. Úgy, hogy megbeszéljük és azt az utat válasszuk, ami a tagállamok többsége számára jobb.”

mondta.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »