Obszidián – a vulkáni üveg titkai

Az emberiség ősidők óta ismeri ezt a vulkanikus eredetű ásványt. Egyes értékes tulajdonságai okán az élet megannyi területén a mai napig alkalmazzák az obszidiánt, így többek között az orvoslásban, a holisztikus gyógyászatban, a spirituális terápiák során és a geopatikus stressz kivédésében egyaránt.

Az obszidián egy kiömlési kőzet, amely a magmatikus tevékenység során keletkezik. A kőzet szilikát-vegyületekben gazdag. Az obszidián lényegében egy természetes úton képződő kemény üveg. Olykor képződhetnek benne zárványok. Az obszidián színe többnyire sötét, a feketétől a zöldön át a pirosig terjed.

Amikor a lehűlés gyorsan, akkor a láva nem kristályosodik, hanem üvegszerű szerkezet alakul ki. Ezt a finom struktúrát tehát a gyors megszilárdulás okozza. Így a kristályszerkezet nem ismerhető fel szabad szemmel. Egyébként a vasoxidoktól függ az obszidián átlátszósága.

Az ősemberek többnyire használati eszközöket készítettek obszidiánból. Az amerikai indián kultúrákban amulettek alapanyaga volt, s védelmező tulajdonságai miatt a mai napig előszeretettel használják.

Az ókortól kezdve készítenek obszidiánból ékszereket: nyakékeket, karkötőket, rituális célokra kegytárgyakat. Az orvostudomány, azon belül is a szívsebészet műtéti segédeszközöket – szikéket, késeseket – állít elő obszidiánból, kihasználva, hogy majdnem ötször keményebb, mint az acél. Ily módon a vágás pontosabb, a gyógyulás pedig gyorsabb lesz.

Obszidiánnak világszerte találkozhatunk az egykori és a jelenlegi vulkanikus tevékenységeknek köszönhetően. Magyarországon például a Tokaji-hegységben fordul elő.

Az obszidián rezgései a csakrák közül a gyökér csakrához állnak a legközelebb.

Csillagjegyek tekintetében a Skorpió, a Nyilas, a Bak és a Vízöntő jegyűek támogatója. Az elemek közül a föld elemhez tartozik.

Figyeljük meg, hogy milyen életterületeken bizonyított az obszidián a néphagyomány és a tapasztalat szerint.

Hírdetés

 

Fizikai hatásai

antibakteriális hatásúcsont- és izomfájdalmakat enyhítegyensúlyzavarok esetén is segítellensúlyozza az utazási betegségetenyhíti az allergiás tüneteketerősíti a beleketgyorsítja a sebek gyógyulásátízületekre kiválójavítja a vérellátástjótékonyan hat a frontérzékenységrejótékonyan hat a prosztatárakitűnő a gyulladásokkal szembenserkenti az emésztésttisztítja az elmeszedett ereket

Szellemi és lelki hatásai

a tudatalattiból segíti a felszínre hozni az elfojtásokatcsökkenti a félelmeketdepresszió ellen hatásosenyhíti a lelki fájdalmakatfejleszti a kitartástfelszínre hozza az igazságotfokozza a tisztánlátás képességétgátolja a geopatikus stresszthajlamosítja a megértéstsegít összeköttetést teremteni a Felső Énnelsegíti a leföldeléstspirituális szempontból a feloldódás követisztítja az önromboló viselkedési mintákattraumák feldolgozásában segítvédelmet nyújt az asztrális támadásokkal szemben

Az obszidián köveinket folyóvíz alatt rendszeresen tisztítsuk meg. Tarthatjuk az éjjeli szekrényünkön vagy az íróasztalunkon a káros sugárzások kivédése céljából, továbbá meditálhatunk vele, hogy ha kifejezetten egy adott probléma gyökeréig szeretnék eljutni. Nagyon sokféle testi, lelki és szellemi rendellenességnek segít a nyomára bukkanni és felgöngyölíteni.

Jogi nyilatkozat: Cikkeinknek és bejegyzéseinknek nem áll szándékában orvosi tanáccsal szolgálni, diagnózist felállítani vagy gyógymódot javasolni. Az itt kifejezésre juttatott nézetek nem feltétlenül tükrözik a hírközlő médium álláspontját.

Akit jobban érdekel a téma, mindenképpen javaslom, hogy olvasson utána és tudjon meg többet róla.

Alkalmazása mindig csak saját felelősségre ajánlott. Használatáról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Nem árt, ha az orvos szakirányú természetgyógyász is!

 

Boldog napot!

The post Obszidián – a vulkáni üveg titkai appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »