Obama pár évig még Washingtonban marad

Barack Obama pénteken közölte, hogy nem távozik Washintonból, miután lejár elnöki megbízatása, felesége pedig egy lányok iskoláztatását segítő alapítvány munkájában vesz majd részt.

A jelenlegi elnök – aki az idei választáson már nem indulhat – Hawaiin született, és mielőtt a washingtoni Fehér Házba költözött, Chicagóban élt. Felesége, a first lady családja ugyanis chicagói.

„Pár évig Washingtonban maradunk” – osztotta meg terveit Obama a wisconsini Milwaukee egyik éttermében a helybéliekkel. A kötetlen és baráti csevegésről a kíséretében lévő újságírók adtak hírt több amerikai sajtóorgánumban is. Obama arról beszélt, hogy amíg kisebbik leánya, a 14 éves Sasha be nem fejezi a középiskolát – amely Washington egyik legnevesebb, legtekintélyesebb s egyúttal legdrágább oktatási intézménye – az egész család a szövetségi fővárosban marad. Hogy utána mi lesz, „azt még nem találtuk ki” – mosolygott az elnök.

Hírdetés

Obama azért látogatott Milwaukeeba, hogy gratuláljon a város vezetőinek, mert az Egyesült Államokban ebben a városban csatlakoztak a legtöbben az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási programhoz.

Barack Obama közben azon is dolgozik, hogy Chicagóban megnyissa kapuit a róla elnevezett elnöki könyvtár.

Michelle Obama, a first lady – aki a héten ünnepelte ötvenkettedik születésnapját – lányok iskoláztatását segítő alapítványban szeretne intenzívebb munkát folytatni. Róla azt jegyzik meg amerikai elemzők, hogy az elmúlt nyolc évben mindig olyan alapítványok munkájában vagy programokban vett részt, amelyek Obama elnökségének terveit szolgálták.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »