Obama nagy bakot lőtt

A világsajtó első helyre teszi Obama – a még amerikai elnök – szenzációs bejelentését, miszerint nem a becsületes okos állampolgárok juttatják Trumpot a Fehér Ház urának, hanem az a fránya Putyin, illetve az orosz hackerek, akik a gazdájuk utasítására meghekkelték a választásokat.  Ezt az állítást, vagyis az oroszok képességeit megerősíteni látszik Porosenko ukrán államelnök, aki elpanaszolta, hogy állítólag a Putyin hackerei az idén egy rövid időre megbénították Ukrajna egy régióját.

Obama a nagy igyekezetében megvádolva Putyint és kompromittálni akarva Trumpot beismerte az amerikai biztonság tehetetlenségét, illetve az egész világ előtt megsértette/megalázta a biztonságiakat.

Gondolkodjunk csak. E hír hallatára vessük be a logikánkat. Kinek jó ez a híresztelés? Ismeretes Putyin éles esze, képes pillanatok alatt helyesen, tévedhetetlenül felmérni a szituációt és meghozni az egyetlen optimális döntést. (Itt zárójelben megjegyzendő, hogy nem akar Obama szintjére süllyedni, ezért senkit nem utasított ki!)  Akár hekkeltek, akár nem, mindenképpen Amerika alul maradt. Putyin a nyertes.

 

Ha igaz: Ez azt jelenti, hogy Putyin a haderők bevetése nélkül is térdre kényszerítheti az USA-t, független attól, hogy ki/kik uralják a Fehér Házat. Ha a hackerei képesek feltörni a legvédettebb rendszert, üzemképtelenné tenni egy egész régiót (mint ahogy Porosenko elpanaszolta) akkor könnyűszerrel hozzájuthatnak bármilyen titkokhoz is. Sőt.. Mivel a mai életünk elképzelhetetlen elektronika nélkül, a hadviselést is elektronika vezérli. Tehát Putyin könnyűszerrel elnémíthatja, elvakíthatja, harcképtelenné teheti az ellenfelet (lásd a nagy riadalmat keltett hírt az orosz vadászrepülő imitáló támadásáról az USA hadihajója ellen a Fekete tengeren).

 

Hírdetés

Ha nem igaz: Obama, mint az USA hadseregének főparancsnoka, és országa főmindenese, kijelentésével elismerte, hogy Amerika képtelen kivédeni egy esetleges elektronikai támadást. (a folytatást olvasd az 1. sz.)

Én hiszem, hogy mindezek ellenére Putyinnak nincs szándékában megszállni Amerikát, se Lengyelországot, se Romániát, se a balti államokat, de az ukránokat és Kárpátalját sem. Habár az említett országok vezetői az USA sugallatára hisztérikusan hangoztatják, hogy jönnek az oroszok, bekebelezik őket, hát ezért telepítik (nem számolva a költségekkel és következményekkel) a semmirevaló amerikai rakétákat.  Holott az oroszok játszi könnyedséggel elfoglalhatnák őket (ha Putyinnak este kedve támadna, hát Kijevben reggelizne, Rigában ebédelne és Varsóban vacsorázhatna).

v.ing. Kövér György

Utószó: pedig Obamát úgy mutatták be, hogy fekete ellenére, nagyon intelligens, okos, magasan képzett, nehezen befolyásolható személyiség. Vagy azért mert éppen e tulajdonságok hiányát igyekeztek eltitkolni irányítói?!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »