Obama is beállt Kamala mögé – ami várható volt, de a videó, amellyel bejelentették, egészen különlegesen ocsmány

Obama is beállt Kamala mögé – ami várható volt, de a videó, amellyel bejelentették, egészen különlegesen ocsmány

Kamala Harrist alelnököt támogatja a Demokrata Párt elnökjelöltjeként Barack Obama volt elnök – írta meg a BBC. Barack Obama és felesége, Michelle Obama erről közösen adott ki nyilatkozatot. Ebben azt írták: szerintük Harris asszonynak megvan az a víziója, karaktere és ereje, amit ez a kritikus pillanat megkíván.

Állítólag Obama az egyike volt annak a száz demokrata prominensnek, akit Harris Biden visszalépésének pillanatától kezdve győzködött, hogy támogassa. Obama ekkor még csak Bident méltatta, de nem jelezte, hogy támogatná Harrist.

Aztán az alelnök begyűjtötte a demokrata küldöttek többségének támogatását, így hivatalosan elnökjelöltté vált.

Obamáék így pénteken közölték: nagy várakozással támogatják Harrist, s megfogadták, hogy "mindent megtesznek" a megválasztása érdekében. Hozzátették: egyetértenek Bidennel, hogy "Kamala választása volt az egyik legjobb döntése, amit hozott".

Hírdetés

Emlékeztettek, hogy volt kaliforniai főügyész, szenátor és alelnök, de valójában több van benne, mint az önéletrajza sugallja: "minden megvan benne, ami ahhoz kell, hogy megnyerje ezt a választást", sőt: "sosem volt még nagyobb a tét, ő viszont mindannyiunknak reményt ad".

A bejelentést egy szappanoperába illő videóval kísérték, amelyen Harris fogadja Obamáék telefonhívását: "te jó ég" – mondja a videóban az alelnök –, "Michelle, Barack, ez nagyon sokat jelent nekem!".

I’m so proud of my girl, Kamala. Barack and I are so excited to endorse her as the Democratic nominee because of her positivity, sense of humor, and ability to bring light and hope to people all across the country. We’ve got your back, @KamalaHarris! pic.twitter.com/xldcZeDXuS

— Michelle Obama (@MichelleObama) July 26, 2024

(BBC – Mandiner nyomán)

Korábban írtuk: New York Post: Obama nagyon feldúlt, mert tudja, hogy Harris nem nyerhet


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »