Obama és lányainak sétája egy világot döbbentett meg

Obama és lányainak sétája egy világot döbbentett meg

Ritkán engedheti meg magának egy hivatalban lévő amerikai elnök, hogy úgy töltse szabadidejét, ahogyan Barack Obama tette szombaton: végigsétált két tizenéves lányával a New York-i Central Parkon – jelentette az amerikai média. 

Obama kiruccanását előre nem jelentették be, így az elnök megjelenése Manhattan nevezetes parkjában igencsak meglepte a járókelőket, a kocogókat és a turistákat. Barack Obama két lányával, Maliával és Sashával sétált a parkban, illetve társaságukban volt még az elnök féltestvére, Majas Soetoro-Ng és férje Konrad Ng. A first lady, Michelle Obama nem tartott velük. Az elnök biztonságáért felelős szakszolgálat, a Secret Service mintegy félszáz ügynöke vigyázott rájuk, Manhattan felett helikopterek köröztek. A park jelentős részét lezárták a biztonsági szolgálat emberei. Barack Obama és családtagjai hot-dogot vásároltak a parkban, az amerikai elnök pedig elbeszélgetett a bangladesi születésű hot-dog árussal. 

Hírdetés

A húszperces séta után az amerikai elnök elment két lányával egy hiphop musicalre, amelyet a Broadway egyik színházában adtak elő, és amely a függetlenségi háború idején játszódik. a fehér házi szóvivő azt mondta, hogy az elnöknek nagyon tetszett a darab.

Barack Obama egy három évvel ezelőtti New York-i pártrendezvényen elpanaszolta, hogy nehezen viseli az őt oltalmazó biztonsági rendszer miatti korlátokat, mert olyan egyszerű dolgokat sem tehet meg, hogy bemegy egy könyvesboltba vagy kávézóba, vagy pedig végigsétál a Central Parkon.

Még azt is kifogásolta, hogy nem örülhetett a LMBTQ emberek között, mikor azok a Fehér Ház előtt gyülekeztek az egynemű házasság legfelsőbb bírósági elfogadása után.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »