Obama arra használja elnöksége utolsó napjait, hogy aláássa Trump győzelmének érvényességét

Obama arra használja elnöksége utolsó napjait, hogy aláássa Trump győzelmének érvényességét

Barack Obama (még) amerikai elnök nem nyugszik és hatékony segítséget nyújt az amerikai közvélemény hiszterizálásához. Miután Hillary Clinton megkapta élete legnagyobb pofonját, amely miatt eszét vesztve őrjöngött, ordibált, bútorokat borogatott, és különböző tárgyakat dobált testőreihez, munkatársaihoz, megszületett a demokraták összeesküvés-elmélete. Trump „elcsalta a választást”. Pár államban megpróbálkoztak a szavazatok újraszámlálásával, de bebukták. Közben erőteljesen fenyegetik az elektorokat, hogy december 19-én akadályozzák meg Donald Trump beiktatását. A legújabb konteó pedig, hogy egyenesen a patás ördög, az orosz medvesátán, Vlagymir Putyin segített megnyerni a választást Donald Trumpnak.

Obama az amerikai közszolgálati rádióban helyi idő szerint csütörtökön jelentőségteljesen bejelentette: Washington válaszolni fog az elnökválasztás alatt történt „orosz hackertámadásokra”.

Mindahányszor, amikor egy külföldi kormány megpróbál beavatkozni egy amerikai választásba, a nemzetnek „cselekednie kell, és cselekedni is fogunk”

– mondta Obama az NPR Newsnak.

A múlt héten kiszivárgott állítólagos hírszerzési jelentések szerint internetes támadások révén „Oroszország beavatkozott” a novemberi amerikai elnökválasztás kampányába.

Hírdetés

Donald Trump, a Republikánus Párt színeiben megválasztott amerikai elnök egy vasárnapi tévéinterjúban nevetségesnek nevezte a hírszerzési jelentéseket, amelyek szerint Moszkva hackertámadásokkal az ő érdekében beavatkozott a kampányba.

Az Egyesült Államok az „általa választott időben és helyen” fog választ adni – mondta Obama az NPR-nek. A válasz egy része kifejezett és nyilvános lesz, másik része nem – tette hozzá, majd azt is hozzáfűzte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel „közvetlenül is beszélt” arról, hogyan vélekedik erről a témáról.

A kiszivárgott információ szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) úgy véli: Moszkva hackertámadásokkal nem csupán a demokráciába és a választási rendszerbe vetett közbizalmat akarta aláásni, hanem a Demokrata Párt elnökjelöltje, Hillary Clinton esélyeit rontva akarta elősegíteni, hogy Donald Trump győzzön az elnökválasztáson.

Fontos megjegyezni, hogy a kiszivárgott információk hitelességét semmi nem bizonyítja, az amerikai hírszerző szervezetek egyike sem nyilatkozott hivatalosan az ügyben, csupán a demokraták, és a hozzájuk köthető amerikai sajtó hivatkozik névtelen hírszerzési forrásokra. Trump és támogatói úgy vélik, az orosz internetes beavatkozásokról szóló hírek terjesztésével a demokraták alá akarják ásni a megválasztott elnök győzelmének érvényességét.

Így működik az amerikai demokrácia, mikor az igaz demokraták elbuknak egy választást…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »