Obama a Trumpra szavazó spanyolajkúakat bírálta

Obama a Trumpra szavazó spanyolajkúakat bírálta

Élesen bírálta a republikánus elnökjelöltre, Donald Trump elnökre szavazó spanyolajkú amerikaiakat a demokrata párti Barack Obama egykori elnök szerda este egy podcastban.

A volt elnök az interneten közzétett beszélgetésben azt állította, sok embert meglepett, hogy a spanyolajkú amerikaiak, köztük is kivált az evangéliumi keresztények Trumpra voksoltak.

– fogalmazott az interjúban Obama.

Azt is mondta,

„Donald Trump Republikánus Pártja” arra bátorítja a fehér férfiakat, hogy áldozatnak tekintsék magukat, holott „a történelem, a gazdaság és az adatok ezt nem támasztják alá”.

Hírdetés

Jobboldali portálok elemzői ezzel kapcsolatban jelezték, hogy a mexikói-amerikai határt illegálisan átlépőket Obama kormányzata is ketrecekhez hasonló barakkokban helyezte el a bevándorlási vagy a kitoloncolási eljárás lefolytatása idejére. Egyedül 2014-ben 60 ezer, a szülei nélkül az Egyesült Államokba érkező kiskorút helyeztek el ezekben a barakkokban, amelyeket Obama elnöksége idején állítottak fel.

Emlékeztettek arra is, hogy Trump 2008-ban még ellenezte az azonos neműek házasságát, de 2012-ben az alkotmánybíróság szerepét ellátó szövetségi legfelsőbb bíróságnak az azonos neműek házasságának engedélyezését jóváhagyó döntésére már azt mondta, részéről „rendben van”.

Donald Trump az idei elnökválasztáson a homoszexuális közösségek szavazatainak 28 százalékát nyerte el, többet, mint republikánus elnök valaha is. A spanyolajkú amerikaiak 32 százaléka szavazott rá, négy százalékkal többen, mint 2016-ban.

Steve Cortes, Trump egyik kampánytanácsadója a Twitteren azt írta szerda este, hogy Obama megsértette a spanyolajkú amerikaiakat. „Bár az élettel kapcsolatos álláspontok fontosak, az amerikai dolgozókat, köztük a spanyolajkúak többségét a gazdasági helyzet javulása vonzotta Trumphoz” – írta Cortes, aki maga is spanyol anyanyelvű.

– tette közzé véleményét a Twitteren Tom Cotton, Arkansas állam republikánus szenátora.

Greg Abbott, Texas republikánus kormányzója pedig arról írt a Twitteren, hogy „néhány demokrata még mindig úgy gondolja, hogy bírálhatja a spanyolajkúak értékrendjét és hitbéli meggyőződését, miközben a rasszista kártya kijátszásával azért a szavazatukat akarja”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »