O1G-s profilképe miatt visszadobták a jelentkezését egy álláskereső férfinek

O1G-s profilképe miatt visszadobták a jelentkezését egy álláskereső férfinek
  • Egy férfi kormánykritikussága miatt úgy érezte, támadások alatt áll, ezért új munkát keresett
  • Az új munkahelyen kormánykritikussága miatt nem kezdhetett el dolgozni
  • Mindössze egy Facebook-profilképről van szó.
  • Az RTL Klub híradója számolt be hétfő este arról, hogy Szabó András új munkát keresett, és egy rágcsálóirtással foglalkozó céggel hamar meg is állapodott arról, hogy felveszik. Ám egy ponton kiderült, hogy ebből mégsem lesz semmi: Szabó telefonon kereste leendő főnökét a kezdésről, aki a rögzített beszélgetés alapján egyértelműen közölte, hogy mégsem fogják alkalmazni kormánykritikus Facebook-profilképe miatt.

    Szabó a Simicska Lajos-féle „Orbán egy geci”, vagyis „O1G”-logót tette ki profilképének sarkába. A cégvezető azt mondta, „valakik” azt mondták neki, hogy szó sem lehet egy ilyen ember alkalmazásáról.

    Hírdetés

    A 444.hu azt írja, a férfi eleve azért keresett új állást, mert jelenlegi helyén kormánykritikussága miatt folyamatos nyomás alatt áll, ráadásul a profilképét már a cégvezetővel való személyes és jó hangulatú állásinterjún tisztázták, így vélhetően valamilyen ügyfél vagy más külső szereplő jelezhette felé, hogy Orbán Viktort kritizáló munkatársa nem lehet a vállalkozásnak, neki pedig nem ért ennyit az új kolléga alkalmazása.

    Ez egyértelműen kiderül a laphoz eljutott telefonbeszélgetésből:

    A történet politikai szálait tovább erősíti, hogy Karácsony Gergely párbeszédes zuglói polgármester egy Facebook-posztban azt kérte a férfitől, küldje be az önkormányzathoz önéletrajzát, hátha találnak neki állást.

    A cégvezető az RTL Klubnak a hangfelvétel ellenére azt nyilatkozta, hogy csak azért nem vették fel Szabót, mert már találtak mást a pozícióra. Egyébként törvény tiltja, hogy valakit politikai nézetei miatt különböztessenek meg, és ezért akár hatmillió forintos bírságot is kiszabhatnak. A férfi azonban egyelőre nem döntött arról, hogy perre viszi-e az ügyet.

    (Címlapfotó: Béli Balázs/alfahir.hu)


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »