Nyugodtan utazgatott tette után a kamionos terrorista

A térfigyelő kamerák felvételei megerősítették, hogy a berlini teherautós merénylet feltételezett elkövetője, Anis Amri valóban átutazott a közép-franciaországi Lyonon – közölte hétfőn Párizsban a nyomozás fejleményeit ismerő egyik illetékes.

"Egy férfit, akinek a külseje azonos a merénylőével, december 22-én láttak a pályaudvar peronján, sapkát viselt és hátizsák volt nála" – mondta az illetékes.

A férfi a felvételeken egyedül látható. Folytatják a nyomozást annak megállapítására, hogyan utazhatott a szökésben lévő Anis Amri a német fővárosból Franciaországba, majd onnan Olaszországba – tette hozzá.

Hírdetés

A férfinél megtalálták a készpénzért vásárolt, Lyon-Chambéri-Milánó útvonalra szóló vonatjegyeket, de Bruno Le Roux francia belügyminiszter "a lehető legnagyobb óvatosságra" intett az útvonaláról szóló tájékoztatást illetően a nyomozás lezárásáig.

A francia Alpokban fekvő Chambéry vasútállomásán készült felvételeket még elemzik.

A német hatóságok esetleges bűntársak után nyomoznak, Tunéziában pedig pénteken előállították a feltételezett gyilkos három hozzátartozóját, köztük az unokaöccsét. Utóbbi bevallotta, hogy a Telegram kódolt alkalmazás segítségével tartott kapcsolatot a nagybátyjával – közölte a tunéziai belügyminisztérium. A tárca szerint az unokaöccs Anis Amrival együtt tett hűségesküt a berlini merénylet elkövetését magára vállaló Iszlám Államnak.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »