Nyugatról érkezik a változás

A Kárpát-medencétől nyugatra hullámzó frontálzóna húzódik, amely csak péntek estétől helyeződik térségünk fölé. Addig változó nedvességtartalmú, főként a nyugati tájak fölé azonban kissé hűvösebb levegő érkezik.

Csütörtök éjszaka változóan felhős lesz az ég, főként nyugaton és északon valószínű eső, zápor, a déli országrészben pedig egy-egy zivatar is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd hajnaltól a szél nyugatira, északnyugatira fordul és megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Ma a hőmérséklet délután 25 és 31, késő este 18 és 25 fok között valószínű.

Ábra: OMSZ

Hírdetés

Pénteken napközben északkeleten, estétől délnyugaton valószínű gyenge zivatartevékenység. Heves eseményekre egyik napon sem kell számítani, de átmeneti szélerősödés, intenzív csapadék előfordulhat.

Frontálzóna közelít nyugatról

Nyugat felől hullámzó frontálzóna közelíti meg térségünket, figyelmetlenebbekké, nyugtalanabbakká válhatunk, nőhet a baleseti hajlam is. Az északi és nyugati területeken a csapadék hatására fokozatosan csökkenhet a pollenkoncentráció.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »