Nyugati katonák harcolnak Kurszknál? Durva becslést tettek közzé az oroszok

Nyugati katonák harcolnak Kurszknál? Durva becslést tettek közzé az oroszok

Az orosz állami Ria Novosztyi hírügynökség közlése szerint Jevgenyiuj Lisznyak, Harkiv megye oroszok által megszállt részének közigazgatási helyettes vezetője kijelentette, hogy az ukránok 500 zsoldost vezényeltek át kurszki területre. Ha a hír igaz, az azt jelenti, hogy Oroszország területén félezer nyugati katona harcol.

Lisznyak állítása szerint „többségében francia állampolgárokról van szó, akik jelenleg Oroszország területén harcolnak”.

Hírdetés

Ukrajna épp egy hónappal ezelőtt, augusztus 6-án indított offenzívát az orosz kurszki régió ellen, és több száz négyzetkilométert és közel száz települést foglalt el. Az offenzíva taktikai siker, jól mutat a sajtóban, megalázták vele az orosz vezetést, ám stratégiai céljait nem tudta elérni.

Ma már Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt állítja, hogy a támadásra azért volt szükség, mert megelőző csapással kellett elhárítani egy Kurszk irányából esedékes orosz offenzívát. Ez valószínűleg inkább félremagyarázás, amivel Zelenszkij azokat a hangokat próbálja ellensúlyozni, akik kifogásolják, hogy a haderő egy jelentős és jól felszerelt részét nem a keleti fronton, hanem Kurszknál vetik be, miközben a keleti front lassan átszakad. Ha igazak a hírek, hogy nyugati katonák is harcolnak a kurszki régióban, akkor szinte bionyított, hogy a Nyugat áldásával (és részvételével) történt a támadás az orosz területek ellen.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »