Nyugati agybaj idehaza is: veszélyes „náci” rendszámtáblát kapcsoltak le

Nyugati agybaj idehaza is: veszélyes „náci” rendszámtáblát kapcsoltak le

Ennek fő zászlóvivője Németország, Franciaország, Ausztria, bár a sorrend meglehetősen szubjektív, ugyanis a Felvidéken (Szlovákia) is hasonló idióta tiltogatások vannak számok területén. Gondoljuk csak arra, hogy Marian Kotleba, a Mi Szlovákiánkért Néppárt (·SNS) elnöke egy jótékonysági adomány miatt került a bíróság színe elé, ugyanis az 1488 euróról szólt…

Néhány éve „szélsőséges szervezetek iránti szimpátia kinyilvánítása miatt” tett vádemelési javaslatot a szlovákiai Speciális Ügyészség Marian Kotleba ellen. Ezért hároméves börtönbüntetéssel, parlamenti képviselői mandátumának elvesztésével fenyegették.

Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészség szóvivője igazolta a TASR hírügynökség információit, melyek szerint egy évvel azután, hogy Kotleba ellen bűnvádi eljárást indítottak, elkészült a vádemelési javaslat, amely el is jutott a bírósági szakaszig.

„A 14/88 számkombináció közismert neonáci szimbólum. A 14 a 2007-ben elhunyt David Lane amerikai neonáci hírhedt, a fehér gyerekek jövőjének bebiztosításáról szóló kijelentésének 14 szavára utal. A 88 pedig a Heil Hitler! felkiáltásra utal, a H az ábécé nyolcadik betűje. A (neo)náci, illetve szélsőséges szimbolika nyilvános használatával szimpátiáját fejtette ki a rasszista és náci ideológia iránt” – közölte a témával kapcsolatos részletes tanulmányait Tökölyová. Végül idén tavasszal megszületett a döntés:

A TASR hírügynökség gyorshíre szerint a jogerősen meghozott döntés értelmében az ·SNS elnökét feltételesen fél év szabadságvesztésre ítélték, melyet másfél évre felfüggesztettek.

Nos, talán itthon ilyen súlyos büntetésre még nem számíthat a „náci bűnöző”, de mindenképpen bohózatba illő esetről számolt be a Totalcar.

Hírdetés

– Attila nem akart sokat: mindössze az volt a vágya, hogy céges autóinak rendszámán – összesen négy darabon – a számozás 1-4-ig terjedjen. És volt még egy kis kívánsága, de ez sem tűnt teljesíthetetlennek: nevének monogramjaiból szerette volna összeállítani a plakettet. Itt viszont óriásit hibázott, legalábbis a Nyelvtudományi Kutatóközpont szakértői szerint – olvasható az autós portálon

Attila (értsd: veszélyes neonáci bűnöző) több autót is birtokol, ezért a rendszámokat úgy választotta ki, hogy azok valamiféle sormintát alkossanak.

– A Porschéé lett a 001, a két Transit a 2-es és 3-as számokat kapta. Így teljesen nyugodt szívvel fordult újra a hivatalhoz, amikor nemrégiben vásárolt negyedik autójára ugyanezt a HH – AA kezdetű rendszámot szerette volna megvenni, csak most már 4-es sorszámmal – írják.

– Bevették az igényt, majd nem sokkal később kaptam egy négy oldalas levelet, amiben megindokolták, hogy miért utasítják vissza a kérelmemet – mesélte Attila. – Az indokolásban közölték, hogy a kért rendszámtábla első két karaktere alkalmas lehet arra, hogy nyelvi szempontból önkényuralmi rendszerek által használt rövidítéseket, betűszavakat idézzenek meg, valamint közvetlenül utalhatnak XX. századi önkényuralmi rendszerekre – jött az ellentmondást nem tűrő elutasítás. Íme fotó formájában:

– Akinek egyébként nem lenne tiszta – sokaknak itt a szerkesztőségben is a hamburgi rendszámok, esetleg egy közismert norvég ruhagyártó neve ugrott be  – a nyelvészszakértők az Adolf Hitlert éltető köszöntésre gondolhattak. Mindenesetre az állásfoglalás alapján egyértelmű, hogy idehaza többé nem kerülhetnek ki autókra HH kezdetű rendszámok, Attila pedig elbúcsúzhat attól a tervétől, hogy minden autóján ugyanolyan rendszám legyen, csak a számuk változzon – értetlenkedik teljes joggal még a maga a Totalcar szerkesztősége… Mindenesetre nevetséges az egész ügy.

L. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »