Nyugalmazott brit vezérkari főnök: először a menekültek ontsák a vérüket az Iszlám Állam ellen

Nyugalmazott brit vezérkari főnök: először a menekültek ontsák a vérüket az Iszlám Állam ellen

Nagy-Britanniában komoly társadalmi vita zajlik arról, hogy a királyi légierő beavatkozzon a szíriai konfliktusba vagy inkább ne. Aminiszterelnök karácsony előtt háborút be akarja vetni a légierőt, a parlament ezt két éve leszavazta, a külügyi bizottság továbbra sem támogatja.

Lord Richard Dannatt nyugalmazott tábornok, aki 2006-tól három éven át a brit fegyveres erők vezérkari főnöke volt, a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lapnak írt cikkében hangsúlyozta ugyanakkor, hogy csak a légierő bevetésével nem lehet katonai sikert elérni.

„A történelem kezdete óta az ilyen ügyelet a szárazföldön rendezték”

Hírdetés

– fogalmaz a veterán brit főtiszt. Lord Dannatt azt javasolja, hogy a táborokban élő szíriai menekülteket kellene kiképezni és felfegyverezni az Iszlám Állam elleni harcra.

„Lehet, hogy ez nyersen hangzik, de nekik is kellene valamelyes véráldozatot vállalniuk az Iszlám Állam elleni harcban, mielőtt egyáltalán szóba kerülhetne brit szárazföldi erők harci bevetése”

– írja vasárnapi cikkében a tábornok.A magyar bevándorlási hivatal egyik statisztikája a Magyarországra érkező illegális migránsok között a 18-34 év közöttiek aránya több mint 66 százalék, 81,3 százaléka férfi. Tehát csak Magyarországra, csak augusztusig 73 000 katonakorú férfi érkezett. Az Iszlám Állam hadereje a CIA egyik szóvivője szerint 30 000 ezer fő körül lehet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »