Nyomtatnak már az alkotmányozók

A ballib alkotmányjogászok előtt jóval megszületett az alkotmánytagadók egylete. Első fészkük a Nol Blog volt 12 éve. Sokszor írtam már róluk.

A ballib jogászok sose karolták fel őket, mert teljesen vállalhatatlan baromságokat hangoztattak. Mert bár látszólag mindez Orbán elleni szöveg volt, a mélyben értelmetlen zagyvaság volt, kb. ezek a fő elveik:

  • a hatályos alkotmány nem hatályos, mert “közjogilag érvénytelen”,
  • ezért a Magyarország nevű állam nem létezik,
  • össze kell szedni egy helyre az ország lakosságának 1 %-át, azaz 100 ezer embert, akik kijelentik, hogy ők nem a Magyarország nevű “magánállam” állampolgárai, hanem a jogfolytonos magyar államé,
  • ezzel párhuzamosan – sőt ettől függetlenül – létezik ma is a Magyar Köztársaság.

Hírdetés

Alakult is több csoport erre, néha még 50-60 fős tüntetést is sikeresen megszerveztek. Az eddigi legsikeresebb alkotmányos lázadó egy Bertalan Attila nevű kamionsofőr, aki egyszer 10 ezer embert összetrombitált a Városligetbe.

Mára megkopott az ő hírneve is. Ma csak kis szekták vannak, a leghumorosabbak a sumérmagyarkodást az alkotmányozással összekötők, ezek amolyan “ahogy Móricka elképzeli a honfoglalókat” típusú ruhákban gyűlnek össze “alkotmányozni”, azaz halandzsázni. Szövegeik nagyon viccesek: kvantumelmélettől 50-ezer éves magyar népig minden van benne, mindez sajátos módon keverve neoezoterizmussal, zsidózással és orbánozással. Meg persze teljesen alaptalan áljogászkodással.

A legújabb fejlemény: beindult az üzleti tevékenység is. Immár személyi igazolványt és parkolási okmányt (nem, ez nem vicc!) is kiválthatnak a visszaállított Magyar Köztársaság állampolgárai:


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »