Nyomoznak Pukli István ellen

Nem értesítették arról, hogy nyomozás folyna ellene – ezt nyilatkozta lapunknak Pukli István. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját lapunk azzal kapcsolatban kereste, hogy a Blikk tegnap közölte: nyomozást indított ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik bűnügyekkel foglalkozó osztálya a feljelentéseiről ismert Tényi István kezdeményezésére. Tényi közfeladati helyzettel való visszaélés gyanújával tett bejelenést még néhány hete, mert szerinte a Teleki Blanka Gimnáziumból egy angoltanár „felmondásra kényszerült” az igazgató miatt.

Hírdetés

Lapunk megkeresésére Pukli István ügyvédje, Magyar György is megerősítette, nem tudnak arról, hogy nyomozás folyna az igazgató ellen. A jogász hozzátette, még ha igaz volna is az, amit a feljelentés állít – amit az ügyvéd egyébként határozottan cáfolt –, akkor is az érintett tanárnak kellett volna elégtételt venni munkaügyi eljárás keretében, nem a büntetőfeljelentés ennek az eszköze.

Mint ismeretes, Pukli István a januárban kezdődött pedagógustiltakozások vezéralakja, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője. A közoktatás helyzete ellen tiltakozó tanárok március 15-i demonstrációján ő jelentette be, hogy egyórás munkabeszüntetést tartanak, ha a miniszterelnök és az államfő nem kér bocsánatot azoktól a közalkalmazottaktól, akiket jogsérelem ért 2010 óta.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 24.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »