„Nyomást fogunk gyakorolni Izraelre, hogy a megszállás nagyon sokba kerüljön neki”

A palesztin kormánypárt, új stratégia keretében, olyan békés módszerrel kíván nyomást gyakorolni Izraelre, amely végül anyagi okokból teszi érdekeltté a kiegyezésre – nyilatkozza a Napi Gazdaság szerdai számában a Fatah, a palesztin kormánypárt központi bizottságának tagja.

Nyomást fogunk gyakorolni Izraelre, hogy a megszállás nagyon sokba kerüljön neki – fogalmazott a lapnak Nabil Saat, a palesztin diplomácia veteránja, aki Budapesten tartott előadást. Az interjúban a palesztin politikus hangsúlyozza, hogy céljaik semmit sem változtak; független palesztin államot akarnak, amely Ciszjordániát és a Gázai övezetet foglalja magába, fővárosa pedig Kelet-Jeruzsálem.

Hírdetés

Az új stratégia nem az erőszakról szól és továbbra is a tárgyalásos utat választják. Ugyanakkor változtatni kívánnak, mert a békefolyamat az oslói megállapodás óta eltelt 23 évben kudarcot vallott – mondta.

Közlése szerint az új stratégia keretében el kívánják érni, hogy a nemzetközi közösség bojkottálja az illegális izraeli telepek termékeit. A nyomás „nemzetköziesítése” és az erőszakmentes ellenállás azt eredményezheti, hogy vissza tudjanak térni a tárgyalóasztalhoz, és ki tudjanak dolgozni egy megoldást – mondta a lapnak a palesztin politikus.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »