Nyoma veszett közel egy tonna kokainnak a Tulcea megyei rendõrök bénázása miatt

Nyoma veszett közel egy tonna kokainnak a Tulcea megyei rendõrök bénázása miatt

A román rendőrség vezetője, Ioan Buda rendőrfőkapitány, hétfőn azt nyilatkozta, hogy az ügyészséghez fordul a Tulcea megyei Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) vezetőjének gondatlansága miatt, mivel rendőri fellépés hiányában 30 zsák kokain tűnhetett el – adta hírül az Adevărul.

A múlt héten a rendőrség vezetése vizsgálni kezdte hogyan szalasztották el a Tulcea-i rendőrök márciusban 30 zsákba csomagolt, közel 1 tonna kokain lefoglalását.

Az Országos Rendőr-felügyelőség (IGP) a G4Media.ro cikke után kezdett vizsgálódni, amelyben megírták a Tulcea-i DIICOT vádiratára hivatkozva, hogy két szerb fuvarost letartóztattak. A vádirat szerint március 21-én a Tulcea megyei Sarichioi egyik betongyárának biztonsági őre felfedezte, hogy a gyár területén leparkolt egyik kisteherautóban 30 zsák van felpakolva.

A biztonsági őr látta, hogy a két szerb állampolgár vitatkozott (a nyomozás később megállapította, hogy azon vesztek össze, hogy túl kevés kokain érkezett miután egy csónak Sfântu Gheorghe közelében hajótörést szenvedett). Az őr látta, ahogy a fuvarosok bezárják a gépjárművet és a kulcsot a bal első kerék alá teszik, ezt követően pedig elmennek.

Hírdetés

A biztonsági őr kinyitotta a kisteherautót és elvett egy csomagot, amire az volt ráírva, hogy Cartier (lakónegyed) és átadta a Sarachioi-i rendőrfőnöknek. Amíg ő értesítette a kollégáit és a rendőrség megérkezett, addig a fuvarosok visszatértek és elvitték az árut. A rendőrök a kisteherautó rakterében csak WC-papírt találtak és néhány gumikesztyűt.

A DIICOT vádirata szerint, a szerb fuvarozók ezt követően két nyerges vontatóval közlekedtek, amelyben folyamatosan cserélték a szállítmányt. Végül egyiküket Bușteni-nél, másikukat pedig a Vaskapunál sikerült elfogni és a kamionok is kézre kerültek, azonban a drognak nyoma veszett.

igazságügyi források szerint a 30 zsákban megközelítőleg egy tonna kokaint volt, amelyek most is valahol Romániában rejtőznek és amelyeket a DIICOT ügyészei jelen pillanatban is keresnek.

Egy másik tonna kokaint találtak március 24-én egy elsüllyedt csónakban, míg további megközelítőleg egy tonna kokaint a román és a bolgár tengerpartról szedtek össze. (adevărul)

Nyitókép: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »