Nyolcvanöt alkalommal avatkoztak be a tűzoltók a rossz idő miatt

Nyolcvanöt alkalommal avatkoztak be a tűzoltók a rossz idő miatt

A kedvezőtlen időjárás miatt az elmúlt nap folyamán 85 alkalommal avatkoztak be a tűzoltók Szlovákia egyes területein. A legtöbbször a kidőlt fák és letört ágak úttestről való eltávolításában vagy az épületek tetőkárosodásánál segítettek. A legtöbb esetben Pozsony, Nagyszombati és Zsolna megyében riasztották őket, tudtuk meg a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) közösségi oldalán közzétett információkból.

A legrosszabb helyzet Pozsony megyében volt, ahol az időjárás miatt 32 alkalommal riasztottak bennünket. Nagyszombat megyében 19 alkalommal avatkoztak be a tűzoltók, 17 alkalommal pedig Zsolna megyében. Trencsén megyében azrossz időjárási viszonyok miatt nyolcszor, Nyitra és Eperjes megyében négy alkalommal hívták ki a tűzoltókat, Kassa megye területén pedig egy alkalommal” – olvasható a Tűzoltó- és Mentőszolgálat közösségi oldalán. A hivatásos tűzoltók mellett önkéntes tűzoltók is segítetek.

Hírdetés

A nagymegyeri önkéntes tűzoltó testület tagjai is fokozott készültségben voltak, hogy a lehető leggyorsabban reagáljanak a hívásokra.

Soóky Marián polgármester közösségi oldalán közzétett bejegyzése szerint egy esetben a nagymegyeri hivatásos tűzoltóknak segítettek a Kulcsodra vezető útra kidőlt fa eltávolításában, a második esetben egy pozsonyi úti lakóház előtti járdára dőlt ki egy fa, ami szintén sikeresen eltávolítottak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »