Nyolcvanéves a győri Szent Imre-templom

Nyolcvanéves a győri Szent Imre-templom

Boldog Apor Vilmos győri megyéspüspök 1943. június 3-án, áldozócsütörtökön, Urunk mennybemenetelének ünnepén szentelte fel a győri Szent Imre-templomot. A nyolcvan évvel ezelőtti ünnepi eseményre szentmisével emlékeztek június 3-án, majd megkoszorúzták a templomépítő plébános, Szelestey Béla síremlékét az altemplomban.

A templomszentelés 80. évfordulója alkalmából bemutatott ünnepi szentmise főcelebránsa Szíjártó László, a balatonalmádi Szent Imre-templom plébánosa, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatója volt, akit egyházközségének tagjai is elkísértek.

A szentmise elején a főcelebráns a koncelebráló Balázs Tamás helyi plébánossal és Benkó Attila kórházlelkésszel a Szent Imre oltárhoz vonult, ahonnan ünnepélyes menetben hozták a szentélybe Szent István király, Boldog Gizella királyné és Szent Imre herceg ereklyéit.

A Magyar Szent Család ereklyéi Balatonalmádiból érkeztek Győrbe. Az ereklyék kihelyezése után közbenjárásukat kérték az egyházközségért, a magyar népért.

A szentmise végén Balázs Tamás plébános átadta az egyházközség ajándékát Szíjártó László atyának.

Hírdetés

Ezt követően a papság, az asszisztencia és a hívek a templom elé vonultak, ahol a felszentelést megörökítő mozaik előtt imádkoztak a 80 éve felszentelt templomért, az egyházközségért, majd koszorút helyeztek el az emléktáblán.

Innen az altemplomba vonulva Szelestey Béla atya sírjánál imádkoztak a templomépítő plébános lelki üdvéért, és elhelyezték a tisztelet koszorúját.

Az ünnepi esemény a templom előkertjében szeretetvendégséggel zárult.

Forrás: Győri Egyházmegye; Győri Szent Imre-plébánia Facebook-oldala

Fotó: Vaday Katalin és Vaday Tamás

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »