Nyolcszázezer forintos állami támogatásból korszerűsítette lakását Mesterházy Attila

Nyolcszázezer forintos állami támogatásból korszerűsítette lakását Mesterházy Attila

Állami támogatásból korszerűsítette budai lakását Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke, miniszterelnök-jelöltje, a szocialisták jelenlegi országgyűlési képviselője – értesült a PestiSrácok.hu.

Portálunk megtudta, Mesterházy az Otthon Melege Programból legalább 800 ezer forintnyi állami támogatásban részesült, a pénzt hőszigetelésre, nyílászáró cserére kapta a politikus.

Mesterházy Attila otthonának állami pénzből való felújításával kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Osztályát is megkerestük, a tárca megerősítette a PestiSrácok.hu értesüléseit. A minisztérium kérdéseinkre a következő választ küldte:

Hírdetés

“Mesterházy Attila társasháza, a pályázatkezelő tájékoztatása szerint a 49 221 773 millió forint támogatást kapott hőszigetelésre, nyílászáró cserére az Otthon Melege Programban. Mivel egy 60 lakásos társasházról van szó, ez átlagosan 800 ezer forint támogatást jelent lakásonként. A lakás méretétől függően, az összeg több vagy kevesebb is lehetett. A pályázatot tavaly májusban nyújtották be, a szerződéskötés határideje 2016. június 1. Meg kell jegyeznünk, hogy a pályázatkezelő a pályázó kilétét semmilyen körülmények között nem vizsgálhatja, és nem is vizsgálja, hiszen az sértené a folyamat függetlenségét.”

Az ügyben az MSZP-s politikust is kerestük, de cikkünk megjelenéséig nem tudtunk beszélni Mesterházy Attilával. Az MSZP-s politikus legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 747 ezer 878 forintos jövedelmet kap. Az, hogy a szocialista honatya is jelentős összeget kapott az Otthon Melege Programból azért is érdekes, mert párttársai és más ellenzéki politikusok néhány hete élesen bírálták, hogy állami segítséggel vett új mosógépet a fideszes Vécsey László családja. Előtte a Blikk írta meg, hogy a lehető legmagasabb, 45 ezer forintos támogatást kérte és kapta meg Vécsey László fideszes képviselő a kormány által meghirdetett Otthon Melege Programban, mosógépcserére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium akkor azt közölte: csak az előzetes feltételeknek való megfelelést ellenőrizték, a pályázók kilétét nem, a programban minden magyarországi lakhellyel rendelkező cselekvőképes személy kérhetett támogatást, kétmilliárd forint volt az erre szánt állami keret.

www.pestisracok.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »