Nyolcmillió helyett négyet ad az EU a menekültekre

Ausztria – amely regisztrálatlanul átangedi a menekülteket – ötöt. Nyilván a szolidaritás, a befogadás jegyében. Büntet az Unió?

Ha valakinek kérdése lenne, hogyan is működik az Unió, az alábbi kis hír szépen összefoglalja mi a gond az egykori Európa fölé terpeszkedő, zagyva, értelmetlen, de legalább piszok drága jogszabályhalmazban. 
 
1. Augusztusban kértünk 8 millió eurót a menekültválság kezelésére. 
 
2. A tekintetes unió ebből adott is kemény négymilliót.
 
3. Ausztria ezenközben kap 5, azaz ötmilliót. 
 
Tudják, a sógoréknál nagyjából egy hete tart a „menekültválság”, ráadásul regisztrálatlanul engedik tovább a bevándorlókat, velük semmi gondjuk nincs, miközben a kancellárjuk lassan eszét veszti a pániktól, hogy esetleg az Osztrák Szabadságpárt megbuktatja mint pinty.
 
Nálunk hónapok óta tart, és láthatóan nem is tud vele mit kezdeni a magyar állam.
 
Két eset lehetséges:

Hírdetés

 
1. Az EU sajnált tőlünk kevesebb mint 3 milliárd forintocskát a menekültekre. Ismerve az Unió anyagi lehetőségeit, ez elég gyatra érv, mi sem gondoljuk többet.
 
2. Így bünteti az Orbán-kormányt, mert az hol betartva minden rohadt EU-s baromságot, mindenkit regisztrálni akar, vagy mert – mint most – elengedi őket, hadd menjenek.
 
Ez a remek taktika azért is jó, mert így az Unió megteszi azt a szívességet, hogy most a mindenben csak egyszerű kommunikációs frontvonalat látó Orbán-kormány tetszeleghessen itthon az országvédő szerepkörben, és mutogathasson az Unióra.
 
És a legfájóbb az egészben nyomorult játékban az, hogy ezt könnyedén megteheti, mivel egyrészt igaza is lesz, másrészt
 
az Unió vezetésében hasonlóan nagy kvalitású, rövid- és szűk látókörű, egybites világképű bürokraták, kommunikátorok és néptribunok ücsörögnek, 
 
mint itthon.
 
És persze megmutatja azt is, mennyit ér hazánk érdekérvényesítő ereje, és mennyit mondjuk Ausztriáé. Nagyjából a forint – euró árfolyam közötti távolsággal tudjuk csak érzékeltetni a különbséget.
 
És persze, mielőtt elfelejtettük volna, mire is sajnálta az EU a pénzt:
 
az általuk istápolt, befogadni, és nagyon-nagyon sajnált menekültekre.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »