Nyolcan erőszakolták meg a dán nőt Indiában

Nyolcan erőszakolták meg a dán nőt Indiában

Nyolc férfi erőszakolt meg egy dán turistát Újdelhiben. A nő túlélte a támadást, reggel már visszarepült Dániába. A rendőrség összesen tizenöt férfit tartóztatott le az esettel kapcsolatban. Indiában egyre több nemi erőszak történik, sokszor külföldiek ellen, ami hatással van az idegenforgalomra is.

A szállodába próbált meg visszajutni az az 51 éves dán nő, akit nyolcan erőszakoltak meg Indiában. A turista a nemzeti múzeumból indult a hotelbe, de útközben eltévedt. A pályaudvar környékén próbált meg eligazítást kérni férfiak egy csoportjától. Azok azonban egy félreeső helyre vitték, kirabolták és megerőszakolták. Az erőszakot nyolc férfi követte el, de 15 embert vettek őrizetbe a bűnüggyel összefüggésben. Az eset kedd este történt, az áldozat már szerda reggel hazarepült Dániába.

Hírdetés

A frissen megválasztott indiai kormány még a választások előtt azt ígérte, hogy megvédi a nőket és megszünteti a nemi erőszakot.

– Szerencsétlen dolog, hogy ilyenek történnek az országunkban, ez nagyon rossz fényt vet Indiára. Az emberek úgy beszélnek a hazánkról, mint a világ nemierőszak-központjáról. Nagyon kell vigyáznunk, az egész társadalomnak, a rendőrségnek, a politikusoknak és extra erőfeszítéseket kell tennünk azért, hogy megváltoztassuk a férfiak gondolkodását. Hogy ne történhessenek ilyenek, és India végre nemierőszak-mentes legyen – jelentette ki a Kongresszus Párt vezetője, Shobha Ojha.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »