Nyolc tény, ami miatt futballtörténelmi a lipcsei diadal

Nyolc tény, ami miatt futballtörténelmi a lipcsei diadal

Az Infostart összeszedett néhány futballtörténeti tényt, amely kiemeli, mennyire értékes a magyar válogatott lipcsei győzelme.

1. A magyar labdarúgó-válogatott tétmérkőzésen először győzte le az NSZK, illetve Németország válogatottját az 1954-es világbajnokság csoportmérkőzései során aratott 8:3-as diadal óta.

2. A német válogatott Hansi Flick irányításával először szenvedett vereséget. Korábban olyan csapatok sem tudták legyőzni, mint a holland, az olasz vagy az angol válogatott.

3. A magyar válogatott 2022-ben megnyert már három olyan mérkőzést (kétszer Anglia, egyszer Németország ellen), amelyen olyan ország vált az ellenfele, amely története során nyert már világbajnoki címet. Ilyenre legutóbb 1954-ben volt példa, Németország, Brazília és Uruguay legyőzésével, de a németek akkor még nem voltak világbajnokok.

4. A magyar válogatott sorozatban harmadik mérkőzésén maradt veretlen a németek ellen. Az NSZK időszakát is beszámolva, 1994 óta nem volt példa. Csak a tétmérkőzéseket tekintve még soha nem történt ilyen.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(“y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(“uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

5. A német csapat kezdő tizenegye csak két helyen, a mezőnyjátékosokat tekintve csak egy helyen tért el attól, amelyik a júniusi utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzésén öt gólt szerzett az Európa-bajnok olaszok ellen. A magyarok ellen egyet sem tudott.

6. Eddig mindössze egyszer fordult elő, hogy a magyar labdarúgó-válogatott azonos naptári évben legyőzte Angliát és Németországot, 1954-ben, az Aranycsapat révén. De, sajnos, elveszítette a világbajnoki döntőt, azaz nem maradt veretlen ellenük. 2022-ben igen.

7. Talán a legfontosabb: a magyar válogatott biztosan a csoport első vagy a második helyén végez a Nemzetek Ligája A-divíziójának 3. csoportjában. Ez pedig azt jelenti, hogy az 1. kalapba kerül a 2024-es Eb selejtezőjének október 9-i sorsolásán.

8. A magyar labdarúgó-válogatott, egész Európát átfogó sorozatban, az 1972-es Európa-bajnokság óta nem végzett ilyen előkelő helyen. Még elérheti akár az 1-4. helyet is – ehhez legalább döntetlent kell játszania hétfőn az olaszok ellen –, de semmiképpen sem végez a rangsorban az 5–8. helynél rosszabbul.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »