Nyolc teherautó és tizenhét autó karambolozott Fülöpszállásnál

Nyolc teherautó és tizenhét személyautó érintett az 52-es úton, Fülöpszállás előtt történt tömeges ütközésben – közölte honlapján a katasztrófavédelem.

Az első információk szerint négyen megsérültek az ütközések során – egy ember súlyosabban, hárman pedig könnyebben, a mentők két embert vittek kórházba a helyszínről.

A baleset egy jeges útszakaszon történt, a közlekedést a térségben sűrű köd is nehezíti. A rendőrség tájékoztatása szerint az érintett útszakaszon az út- és látási viszonyok olyan rosszak, hogy már kora reggel 7 óra körül is volt több baleset az 52-es számú főút 44-es kilométerszelvényében, Solt közelében, illetve a fülöpszállási vasúti átjáróban, ahol egy betegszállító jármű és egy vonat ütközött össze.

Hírdetés

A vonatbaleset miatt feltorlódtak az autók, és a kocsisorba rohant bele több jármű – közölte Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a Baon.hu-val.

A Bács-Kiskun megyei portál helyszíni tudósítója szerint a tömegkarambol a vasúti átjárótól nagyjából 400 méterre történt. A balesetben egy jármű egy fekete Nissan hátuljába csapódott, amelyben két másfél és 3 év körüli gyermek utazott az édesanyjukkal. A kislány megsérült, a fején egy duzzanat látszódott, a mentők kórházba szállították.

A műszaki mentést a kecskeméti és a kiskőrösi hivatásos tűzoltó végzik, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával.

Az érintett útszakaszt a hatóságok lezárták a forgalom előtt.

Kerülni Kecskemét irányából Szabadszállás vagy Kisizsák felé, Solt irányából pedig az 53-as úton lehet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »