Nyolc osztályt végzett olasz parkolóõr adta ki magát sebésznek és úgy tûnik mûtött is romániai magánkórházakban

Nyolc osztályt végzett olasz parkolóõr adta ki magát sebésznek és úgy tûnik mûtött is romániai magánkórházakban

Csak 8 általánost végzett az az olaszországi férfi, aki plasztikai sebésznek adta ki magát és úgy tűnik több műtétet is végrehajtott romániai magánkórházakban, majd lebukott.

A Matteo Politi nevezetű olasz fiatalember már volt elítélve hasonló eset miatt Olaszországban, ott ugyanis egy ismert kardiológus személyi adatait lopta el. A férfi úgy bukott le, hogy gyanús lett a kórházban mellette dolgozó asszisztenseknek, akiknek feltűnt, hogy nem előírás szerint mossa meg a kezeit műtét előtt, valamint az is szemet szúrt nekik, hogy az orvosi kesztyűt sem tudja rendeltetésszerűen felhúzni.

A férfi valamivel több mint egy éve érkezett Romániába, és itt kórházaknak azt adta be, hogy az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen végezte a tanulmányait. A férfi azt állította, hogy rendelkezik az orvosi kamara és a román egészségügyi minisztérium engedélyeivel, amelyet a kamara leterheltsége miatt még nem tudtak kiállítani számára.

Hírdetés

Több sajtótermék is azt állítja, hogy a férfi „praxisa” alatt számos operációt is elvégzett, szerencsére senki nem halt bele a műtétekbe. A férfi története (aki eredeti szakmája szerint parkolóőr) teljesen felborzolta a kedélyeket az egészségügyi minisztériumban és az orvosi kamaránál is.

Az orvosi kamara csupán annyit nyilatkozott a Digi24 csatornának, hogy vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, valamint azt is ki szeretnék deríteni, hogy más orvosok is érintettek lehetnek-e hasonló ügyekben.

Az ügyben megszólalt Sorina Pintea egészségügyi miniszter is, aki a sajtóból értesült az esetről. Az egészségügyi miniszter szerint egyelőre úgy tűnik, hogy a férfi alkalmazása illegálisan történt, de még meg kell vizsgálják az esetet. (digi24.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »