Nyolc órás főpolgármester: aláírok, jövök-megyek

Nyolc órás főpolgármester: aláírok, jövök-megyek

Karácsony-féle demokráciafelfogás: hazudni, csalni reggel, éjjel, meg este.

Amikor csak teheti, aláír a vetélytársainak Karácsony Gergely, a baloldali előválasztásnak nevezett cirkuszi mutatvány egyik főszereplője. Budapest főpolgármestere a hvg.hu kérdésére közölte, hogy  két miniszterelnök-jelöltnek, Márki-Zay Péternek és Jakab Péternek már aláírt, és ha arra jár, a többiek ajánlóívét is aláírja, mert „ez a demokrácia.” Állítólag hasonló gesztust Karácsony felé is tesznek a bohózat további szereplői, Fekete-Győr András is aláírt már neki, és úgy tudni, pénteken Jakab Péter is lájkolja Karácsony ajánlóívét. Feltételezhető, hogy mindezt szigorúan a nyolc órás fővárosi munkáján kívül teszi. 

Tehát mindenki mindenkit alkalmasnak tart a miniszterelnök-jelöltségre, de így felvetődik a kérdés: a színjátékba statisztaként behúzott választópolgárok mi alapján döntsék el, ki az igazán alkalmas személy a feladatra? A demokratikus választások lényege a versengés, amiben nyilvánvaló, hogy minden jelölt önmagát tekinti a legjobbnak, hiszen ha nem így gondolná, el sem indulna. Miért kellene támogatnia bárkinek a vetélytársát? Persze ez a logika a valódi versengésekre, igazi jelöltekre vonatkozik, nem arra a bohóckodásra, amivel Gyurcsányék éppen megvezetni szándékoznak több százezer embert, elsősorban a saját híveiket. Amit Karácsony és társai tesznek, annak semmi köze a demokráciához, éppen ellenkezőleg, annak megcsúfolása. A baloldali választókat birkának nézik, hiszen előre levajazzák, háttéralkukkal egymás között leosztják a választókerületeket, és a miniszterelnök-jelölt személyéről is Gyurcsány Ferenc hozza meg majd a döntést.

Karácsonytól nem várhatjuk el, hogy értse a demokrácia mibenlétét, sőt kifejezetten téves elképzelései vannak róla. Emlékezzünk csak, hogy a közelmúltban a Die Zeit német lapnak fesztelenül beszélt arról, hogy tudatosan félrevezetik a magyar választókat a migrációs politikájukkal. Konkrétan azt mondta: „Hadd legyek őszinte: ezzel nem tudunk választást nyerni. A menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk, és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra.” 

Hírdetés

Ez a Karácsony-féle demokráciafelfogás. Hazudni, csalni reggel, éjjel, meg este.  Hol nem létező nyelvvizsgáról, máskor kamu doktori címről, vagy éppen jövőbeli migrációs tervekről. A fővárost éppen most viszi csődbe, és ezt tenné az országgal is, mert a kormányzás sem napi nyolc órás munka. Fővárost és országot vezetni egyaránt szolgálat, hivatás. De ezt ők úgysem értik…

Kis Ferenc – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »