Nyolc hónap fogházbüntetést kapott Auschwitz-tetkóért az NPD politikusa Németországban

Nyolc hónap fogházbüntetést kapott Auschwitz-tetkóért az NPD politikusa Németországban

Egy Brandenburg tartománybeli bíróság másodfokon nyolchavi fogházbüntetésre ítélte Marcel Zechet, a Német Nemzeti Demokrata Párt (NPD) politikusát, miután egy évvel ezelőtt a hátsó felén Auschwitz-tetoválással lefényképezték Oranienburg város strandján. Első fokon hat hónap fogházra ítélte a bíróság, ám az ügyész fellebbezett, s erre fel most két hónappal meghosszabbították a letöltendő fogházbüntetés idejét – írja a Potsdamer Neueste Nachrichten világhálós kiadása.

Hétfőn nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte a Brandenburg szövetségi tartománybeli Neuruppin város bírósága Marcel Zechet, a Német Nemzeti Demokrata Párt (NPD) politikusát. A most 28 éves politikus ellen az volt a vád, hogy egy esztendővel ezelőtt a szintén Brandenburg tartománybeli Oranienburg város strandján a testének hátsó felére az auschwitzi tábor ismert bejára volt tetoválva, míg alatta a Jedem das Seine (Mindenkinek az jár, amit megérdemel) gót betűs felirat volt olvasható. (Ez a felirat egyébként nem Auschwitzban, hanem a buchenwaldi tábor bejárata felett volt olvasható – S. S.)

Hírdetés

Marcel Zechet tavaly decemberben első fokon már elítélte ugyanez a bíróság hat hónapi fogházbüntetésre, ám az ügyész úgy vélte, hogy „ilyen súlyos bűncselekményért” sokkal súlyosabb büntetést kell kiszabni, ezért fellebbezett, s a bíróság ennek megfelelően hétfőn két hónappal súlyosbította az első fokú ítéletet. Az ítélet megindokolásában a bíró kiemelte: „Egyáltalán nem volt kétséges az, amit Marcel Zech a tetoválással kifejezésre kívánt juttatni.”

S. Stuttgarter – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »