Nyitra megye képviselő-testülete döntött: oltóközpont nyílik Párkányban és Vágsellyén

Nyitra megye képviselő-testülete döntött: oltóközpont nyílik Párkányban és Vágsellyén

A Nyitra Megyei Önkormányzat március 29-ei  testületi ülésén döntöttek arról, hogy Párkányban és Vágsellyén, a megyei fenntartású rendelőintézetekben megnyílnak a megyei oltóközpontok. Húsvét után kezdetét veheti tehát az oltás Párkányban és Vágsellyén is.

Párkányban azért, mert a régiójától legtávolabb találhatók a meglévő oltóközpontok (Komárom, Érsekújvár, Léva, Ipolyság), míg Vágsellye az egyetlen járási székhely Nyitra megyében, ahol eddig nem működött oltóközpont.

Hírdetés

„Amikor megfelelő mennyiségű vakcina áll majd rendelkezésre, a legfontosabb szempont az oltás emberközelbe hozatala lesz, hogy a lehető legkevesebbet kelljen az oltás végett utazni. Emiatt a következő hullámban minden bizonnyal további megyei vakcinaközpontok hozhatók majd létre, elsősorban ott, ahol eddig nem zajlott oltás” – emelte ki a frakcióvezető.

„Ekkor majd javasoljuk, hogy jöjjön létre oltóközpont Gútán, ahol erre megvan a szakmai fogadóképesség és Zselízen, amit a Lévai járás nagysága, kiterjedtsége indokol (Léván és Ipolyságon eddig is oltottak). Vagy akár újabb oltóközpontok is nyílhatnak Komáromban, Érsekújvárban és Léván, ha rövid idő alatt több százezer oltást kell majd beadni” – tette hozzá.

(Farkas Iván/Felvidék.ma/facebook)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »