Nyitra megye főorvosa: a mostani járvány csak főpróba volt!

Nyitra megye főorvosa: a mostani járvány csak főpróba volt!

A megyei önkormányzat főorvosa a tavaszi tapasztalatok alapján azt várja, hogy szeptember végén-októberben, azaz a klasszikus náthaidőszakban állhat elő a mostaninál is komolyabb helyzet.

A Nyitra megyei önkormányzat hétfői ülésének első pontja volt a kerületi önkormányzat orvosának, Ľubomír Ševčíknek a beszámolója a koronavírus-járványban való megyei részvételről.

Ševčík megelégedettséggel tájékoztatta a képviselőket arról, hogy Nyitra megye a koronavírus által kevésbé sújtott területek közé tartozik, ezt nagyban annak is tulajdonította, hogy időben és pontosan tartották be a központi válságstáb utasításait. Elmondta viszont,

Hírdetés

a járvány eddigi lefolyását csak főpróbaként értékeli, már csak annak okán is, hogy az egyes országokhoz képest Szlovákiában viszonylag enyhe lefolyásúnak nevezhető a járvány.

A ma7.sk kérdésére, hogy mikorra várja az igazi tetőzést, Ševčík elmondta, folyamatosan figyeli a járványügyi szakemberek nyilatkozatait és elemzéseit. Szerinte mindegyikről elmondható, hogy egytől-egyik figyelmeztető mutatóujjként értelmezhetőek, amelyek a második hullám veszélyére figyelmeztetnek.

A kerület főorvosa a tavaszi tapasztalatok alapján azt várja, hogy szeptember végén-októberben, azaz a klasszikus náthaidőszakban állhat elő a mostaninál is komolyabb helyzet.

Az orvos szerint az első érintettek a szociális otthonok lakói lesznek, s ezért már a jelenlegi járványügyi intézkedéseket is úgy teszik meg, hogy erre az időszakra ennek megfelelően minél jobban felkészüljenek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »