Nyitott Zsinagógák Éjszakája Nagyváradon körutakkal, kulturális programokkal

Nyitott Zsinagógák Éjszakája Nagyváradon körutakkal, kulturális programokkal

A Bihar Megyei Műemlékvédelmi Alapítvány (Oradea Heritage) az országos rendezvényekhez kapcsolódva megszervezi október 19-én a Nyitott Zsinagógák Éjszakáját Nagyváradon. Az esemény során az alapítvány által látogatható műemléképületként működtetett zsinagógák várják a látogatókat.

A nagyváradi Cion Neológ Zsinagóga és az Aachvas Rein Ortodox Zsinagóga október 19-én 14:00 és 22:00 óra között tart nyitva, és ingyenesen látogatható – tájékoztattak a szervezők.

Hírdetés

A Krónikához eljuttatott közlemény szerint ugyanakkor tematikus programok is várják az érdeklődőket: 16:00 óra: Nagyváradi zsinagógakörút 1 – fókuszban az Ullmann-palota. Indulás és érkezés: a Cion Neológ Zsinagóga főbejárata; 18:00 óra: A judaizmus kisenciklopédiája – interaktív kiállítás megnyitója a Cion Neológ Zsinagógában; 18:30: A nagyváradi zsidó temetők európai kontextusban – Hausmann Cecília előadása a Cion Neológ Zsinagógában; 19:30: Nagyváradi zsinagógakörút 2 – fókuszban az ortodox nagyzsinagóga. Indulás: Cion Neológ Zsinagóga, érkezés: Aachvas Rein Ortodox Zsinagóga; 20:30: A Nagyváradi Egyetem fuvola szakos hallgatóinak koncertje az Aachvas Rein Ortodox Zsinagógában. Osztályvezető tanár: dr. Ariadna Zenaida Mircescu. A programpontok mindegyikén ingyenes a részvétel – közölték a szervezők.

Forrás: Krónika

The post Nyitott Zsinagógák Éjszakája Nagyváradon körutakkal, kulturális programokkal appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »